Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-18 13:23:00

Megjelent a Stop Soros törvényjavaslat

A kormány csütörtökön nyilvánosságra hozta és társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Stop Soros törvénycsomagot.

Megjelent a Stop Soros törvényjavaslat

Ahogy arról portálunk is beszámolt, újabb, az illegális bevándorlás elleni törvénytervezetet készített a kormány. Az előterjesztés adatszolgáltatásra kötelezné az illegális migráció támogatóit, 25 százalékos illetékkel terhelné a külföldről származó támogatásaikat, továbbá lehetővé tenné, hogy az idegenrendészeti távoltartás intézményével sújtsák a bevándorlást szervező állampolgárokat – közölte Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón.


Kovács Zoltán kormányszóvivő a "Stop Soros" névvel illette a törvénycsomag-tervezetet.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ mai közleménye szerint a törvényjavaslat célja, hogy "érvényesítse a magyar emberek elsöprő többségének akaratát és szigorú fellépést biztosítson azok ellen, akik a migrációt szervezik és finanszírozzák".

A három javaslatból álló törvénycsomag alapján a bevándorlásszervező, migrációt elősegítő szervezeteknek regisztráltatniuk kell magukat, és be is kell számolniuk a bevándorlásszervező, migrációt elősegítő tevékenységükről. Külföldi támogatásaik után 25 százalékos illetéket kell fizetniük, az ebből befolyt összeget pedig az állam határőrizeti feladatokra fordítja.

A teljes törvénycsomag itt olvasható.

atv.hu

További belföldi híreink