Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-18 13:29:00

Gulyás Gergely Soros kitilthatóságáról

Kitiltható Soros György Magyarországról, ha nem tudja a magyar állampolgárságát igazolni. Azaz, ha nincs érvényes magyar útlevele vagy személyigazolványa. Ezt Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető mondta kérdésünkre egy mai sajtótájékoztatón.

Kitiltható Soros György Magyarországról, ha nem tudja a magyar állampolgárságát igazolni - ezt Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető mondta az ATV főmunkatársának a kérdésére egy mai sajtótájékoztatón.

A kormányközeli Origo írt arról, hogy Soros Györgynek információik szerint nincs magyar útlevele, és ezért nem tudja igazolni, hogy magyar állampolgár, így kitiltható. A portál ezzel próbálta alátámasztani előző napi hírét Soros György lehetséges kitiltásáról.
 
Gulyás Gergely kérdésünkre, hogy ha nincs érvényes magyar útlevél Soros György zsebében, de egyébként magyar állampolgár, akkor valóban kitiltható-e Magyarországról, úgy reagált: ahhoz, hogy valakit ne lehessen kitiltani, a magyar állampolgárságának az igazolására van szükség. "Ez csak az útlevél lehet, vagy más is?" – kérdeztük. "Ha magyar személyigazolványa van, az is jó" - közölte Gulyás Gergely.

Mint mondta, a vérségi elv szerint "az is magyar állampolgár az absztrakció szintjén, aki ezelőtt egy évszázaddal kiment Amerikába", ott születtek gyerekei, így az ö gyerekei és unokái is magyar állampolgárok. De nyilván ők magyar állampolgárságra igazolás nélkül nem tudnak hivatkozni. Amennyiben kéri valaki a magyar állampolgárság megállapítását, és igazolni is tudja, az egy másik helyzet – tette hozzá.

Gulyás Gergely munkatársunk kérdésére, hogy ha Soros Györgynek nincs magyar útlevele vagy személyigazolványa, akkor kérnie kell-e, azt mondta: "akkor Soros György kitiltható".

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink