Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-19 07:45:00

„Életfogytig tartó munka” – így reagáltak Kósa nyugdíjasokat érintő bejelentésére

3 millió nyugdíjas él hazánkban, egyharmaduk a létminimum alatt. Földényi György szerint azok mennek el majd szövetkezeten keresztül dolgozni, akik nem tudnak megélni.

A nyugdíjasok jobban örülnének, ha nem életfogytig tartó munkával, hanem jó nyugdíjjal díjaznák a munkájukat – mondta Földényi György az ATV Egyenes Beszédben Rónai Egon kérdésére válaszolva. A Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke Kósa Lajos azon bejelentésére reagált, miszerint a szövetkezeti rendszeren keresztül több százezer nyugdíjas térhet vissza a munka világába.
 
Földényi György elmondta: a nyugdíjasoknak jelenleg is 13 lehetőségük van a munkavállalásra. Azt is hozzátette, hogy 3 millió nyugdíjas él hazánkban, akiknek egyharmada a létminimum alatt él. Szerinte azok mennek el majd szövetkezeten keresztül dolgozni, akik nem tudnak megélni.
 
Földényi arról is beszélt, a megoldás az lenne, ha a nyugdíjasok olyan összeget kapnának, amelyből meg lehet élni, de hozzátette: a jelenlegi kormányzás mellett ettől messze vagyunk.
 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink