Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-18 21:33:00

Eörsi: Orbán pedálozik egy Fehér házi látogatásért

Orbán nem értette meg, hogy nem lehet megtámadni a CEU-t – mondta Eörsi Mátyás az ATV Egyenes Beszédben Rónai Egon kérdésére válaszolva. A DK politikusa szerint a miniszterelnök eljátssza, hogy nem érdeklik a nyugati kapcsolatok, mégis pedálozik egy Fehér házi látogatásért.

Eörsi Mátyás minderről Szijjártó Péter washingtoni látogatása kapcsán beszélt, és hozzátette: érdekes, hogy nem volt más uniós vezető, aki nyíltan Donald Trump mellett kampányolt volna, és ideológiailag is sok a hasonlóság a két politikus között, Trump mégsem akarja fogadni Orbánt.
 
Szerinte ennek két fő oka van. Eörsi elmondta: Orbán korábban nem értette meg, hogy nem támadhatja meg a CEU-t, hiszen az egy amerikai alapítású egyetem, amelyet az amerikai adminisztráció meg fog védeni. A DK-s politikus szerint a kormányfőnek ki kellene állnia és bejelenteni, hogy a CEU maradhat Budapesten.
 
A másik fő ok Eörsi szerint az orosz kapcsolatok. Elmondta, hogy Trump számára veszélyt jelentene Orbán, aki a legközelebb áll Putyinhoz az európai vezetők közül.
 
atv.hu

További belföldi híreink