Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-17 20:59:00

Balhé a bizottsági ülés körül: Orbánt is meghívják

A Fidesz képviselői kivonulnak a Nemzetbiztonsági Bizottság üléséről, ha azon Szél Bernadett is részt vesz. Az LMP miniszterelnök - jelöltje viszont azt mondta: természetesen elmegy arra az ülésre, amelyen az ún. Soros – tervről lesz szó. A bizottság szocialista elnöke az ATV kérdésére közölte: a jövő héten mindenképpen összeül a Nemzetbiztonsági Bizottság, ahová Orbán Viktort is várják.

Már nem kitiltásról beszél a Fidesz alelnöke, bár két napja Németh Szilárd még azt mondta: Szél Bernadett nem lehet ott a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésen.

„Abban egészen biztos vagyok, hogy azon az ülésen, ahol ismét a Soros tervvel fogunk foglalkozni, legalábbis a bizottság elnökének bejelentése alapján, bár azóta eltűnt, de ha lesz, akkor Szél Bernadett azon nem vehet részt, hiszen Szél Bernadett Soros zsebében van” – mondta korábban Németh Szilárd.

Közben módosult a Fidesz terve. Németh Szilárd a Pesti Srácok.hu portálnak már azt mondta: ha Szél Bernadett elmegy a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésére, akkor a Fidesz kivonul. Ez a párt hivatalos álláspontja.

„Nem gondoljuk, hogy egy ilyen megbeszélésen neki részt kellene vennie, a Fidesz álláspontja az, hogy mi akkor nem leszünk ott, ha egy ilyen bizottságot, ilyen bizottsági ülést valóban összehívnak” – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. A válaszból az nem derült ki, hogy ez az ötlet kitől származik.

Az LMP miniszterelnök - jelöltje különösen súlyosnak tarja, hogy a Nemzetbiztonság Bizottságot arra használják, hogy politikai támadást intézzenek egy képviselő ellen. „Természetesen ott leszek a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén. Ez most már egy olyan helyzet, amihez egy óvodapedagógusnak több köze van, mint egy jogásznak. Ugyanis abszolút kívül vagyunk a jogon és a morálon is, hiszen egy ellenzéki képviselőnek nem lehet megtiltani, hogy bemenjen egy bizottsági ülésére” – mondta Híradónknak Szél Bernadett.

A jövő héten mindenképpen lesz Nemzetbiztonsági bizottsági ülés, a konkrét dátumról holnap döntenek - közölte a Bizottság szocialista elnöke. „Ott kell lennie Németh Szilárdnak is ott kell lennie Szél Bernadettnek is, ott kell lennie Magyarország miniszterelnökének” – véli Molnár Zsolt.

A bizottság elnöke szerint Németh Szilárdnak tudomásul kell vennie, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság nem a Fidesz párt testülete. A Fidesz képviselők kivonulása szerinte csak azt igazolná, hogy a Soros terv létezésére nincs bizonyíték.

atv.hu

További belföldi híreink