Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-17 09:59:00

Bajban a Momentum: Fekete-Győr – Soproni háború vitte lejtmenetbe a pártot?

Soproni Tamás Momentum-alelnöknek a párt elnökével, Fekete-Győr Andrással szembeni akcióival indokolta távozását a Momentum küldöttgyűlésének küldött levelében Papp Gergő, a pártból is kilépett egykori kommunikációs vezető – írta az Index, amely megszerezte a levelet.

Bajban a Momentum: Fekete-Győr – Soproni háború vitte lejtmenetbe a pártot?

„Miután Soproni Tominak hónapok óta az az egyetlen és legfőbb politikai célja, hogy legyőzze Andrist majd átvegye a helyét, muszáj megszólalnom” – írta a levélben Papp, aki saját távozását is a Fekete-Győr – Soproni ellentéttel indokolta.

Az Index azt írja: Papp távozása és levele után Fekete-Győr és Soproni kiegyezett egymással, és az összes elnökségi tag közös, meglehetősen önkritikus levélben igyekezett nyugtatni a küldötteket.

„Nem a jelenlegi folyamat az első idén, amikor valaki megalapozatlan, fél- vagy tizedigazságokra épülő és személyeskedő vádakkal illeti a szervezet egy másik tagját. Még ijesztőbb ez akkor, amikor teszi ezt egy nagyobb plénum – mint a küldöttgyűlés – előtt. Az elnökség teljes összhangban ítéli el ezt a magatartást, hiszen minden jóindulat mellett is egy ilyen vádaskodó levél elülteti a gyanakvás magját a hallgatóságban, a megvádolt fél pedig védekezésre vagy viszontvádak megfogalmazására kényszerül, ami egy lefelé vezető spirál, és még mélyebb morális gödörbe taszítja a társaságot" – írták.

A pártvezetés elég önkritikusan ír a kialakult helyzetről. „Sajnos nem annyira meglepő, hogy ide jutottunk. Hogy sokan azt érzitek, hogy a szakadék szélén vagyunk, és valakinek meg kell mentenie a Momentumot. (...) Mert elveszett a bizalom, a közösség erejébe vetett hit, és előtérbe került a bizalmatlanság, a gyanakvás és egy lefelé menő spirálba kerültünk. Ezeket az, egy pártvezetéstől teljesen szokatlan szavakat (szakadék széle, elveszett bizalom, lefelé menő spirál) azonban nem egységes lemondás követte. Az elnökségi tagok azt javasolták, hogy inkább beszéljék ki a problémákat, és a január 14-i küldöttgyűlésen zárják le „ezt a viharos időszakot".

Az atv.hu a nap folyamán igyekszik Fekete-Győr Andrást és Soproni Tamást is reagáltatni az Index állításaira. Ha sikerrel járunk, frissítjük a cikket. Soproni Tamás nyilatkozatát az üggyel kapcsolatban itt olvashatják. 

A Momentumon belüli belső feszültségekről az atv.hu már múlt héten is beszámolt, ezt a cikkünket itt olvashatják.

atv.hu

További belföldi híreink