Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-16 18:13:00

Hazaengedték a rákoskeresztúri gyilkost – így reagáltak a lakók

Vérlázítónak és megdöbbentőnek nevezték a fővárosi Újlak utca lakói a bíróság döntését, mely szerint a 19 éves barátnőjét meggyilkoló 17 éves fiú annak ellenére sem került előzetes letartóztatásba, hogy beismerte a gyilkosságot. A döntés ellen az ügyészség fellebbezett. A híradónknak nyilatkozó büntetőjogász szerint a bíróságok egyre gyakrabban döntenek a házi őrizet mellett, különösen fiatalok esetében.

Hazamehetett a bíróságról a 17 éves W. Dávid, aki elvágta a torkát volt szerelmének az Újlak utcai panelházban, mert a 19 éves lány szakított vele. Az ügyészség fellebbez az ügyben. A fiú ügyvédje pedig úgy nyilatkozott, ez egy szomorú történet, mert több ember élete tönkrement. A fiú elismerte a bűncselekmény elkövetését, magyarázatot, azonban nem tud rá adni. Azt mondja, nem volt tudatában annak mit csinál.

A fiatal fiú házi őrizetbe helyezéséről ugyan markáns véleménye van mindenkinek. „Le vagyok döbbenve azon, hogy gyilkolt, kiengedték, szabadlábra engedték, mit tudom én. Szóval le kellett volna csukni” – mondta egy lakó az ATV Híradójának.

„Van az a pénz, amiért kiengedik, mert állítólag jól szituált, gazdag szülők gyermeke” – nyilatkozta egy másik lakó.
Hasonló véleményeket olvasni a közösségi oldalakon is: az üggyel foglalkozó cikkek alatt sok kommentelő tudni véli, hogy jómódú szülei miatt kerülhetett haza a gyilkosságot beismerő fiú.

A híradónknak nyilatkozó büntetőjogász azt mondja: a bíróságok egyre inkább szem előtt tartják azt a követelményt, hogy az előzetes letartóztatás nem előre hozott büntetés, fiatalkorúak esetében pedig különösen igyekeznek a házi őrizet mellett dönteni. Kadlót Erzsébet szerint azonban a másodfokú bíróság bármikor felülírhatja az első fokú döntést.

atv.hu

További belföldi híreink