Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-15 19:01:00

Egy óra alatt döntött a bíróság a rákoskeresztúri gyilkosság ügyében

Hazamehetett a bíróságról a 17 éves W. Dávid, aki elvágta a torkát volt szerelmének az Újlak utcai panelházban, mert a 19 éves lány szakított vele. Az ügyészség fellebbez az ügyben. A fiú ügyvédje pedig úgy nyilatkozott, ez egy szomorú történet, mert több ember élete tönkrement. A fiú elismerte a bűncselekmény elkövetését, magyarázatot, azonban nem tud rá adni. Azt mondja, nem volt tudatában annak mit csinál.

Rendőrök gyűrűjében, és édesapjával várta a 17 éves Dávid a bíróság folyosóján, hogy döntsenek előzetes letartóztatásáról.  

A fiú ügyvédje a tárgyalás előtt azt nyilatkozta:

„egyet mondhatok, rettenetesen sajnáljuk az ügyet”.

Egy óra múlva megszületett az ítélet: a fiút szabadon engedték, de elrendelték házi őrizetét. Ügyvédje szerint ez egy nagyon szomorú ügy, a fiú elismerte tettét, magyarázatot azonban nem tud rá adni.

„Védencem rettenetesen megbánta ezt a bűncselekményt, bízom abban, hogy az orvosi válasz meglesz, és kiderül, hogy mért történt ez a súlyos bűncselekmény, ami megmagyarázhatatlan, és azt hiszem ki fog derülni, hogy védencem nem volt tudatában, akkor, hogy mit csinál” – nyilatkozta az ATV Híradójának az ügyvéd. Az ügyészség nem fogadta a bíróság döntését, ezért fellebbezett.

Az Újlak utcai lakótelepen péntek este történt a gyilkosság. A 17 éves fiú nem tudta feldolgozni, hogy barátnője elhagyta. A gyilkosság előtt a lépcsőházban beszélgettek, a fiút ugyanis a lány családja nem engedte be a lakásba, a híradó információi szerint Dávidnak indulatkezelési problémái voltak.

Úgy tudni a lány lerohant, próbált segítséget kérni. A hatodikig ért, ott elesett a fiú pedig elvágta a torkát.

atv.hu

További belföldi híreink