Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-15 16:56:00

Az ukrán határ mellett járt Gyurcsány, döbbenetes dolgokról számolt be

Állítása szerint van olyan romos ház a határ melletti falvakban, ahová több mint 200 ukrán állampolgár van bejelentve.

Az ukrán határ mellett járt Gyurcsány, döbbenetes dolgokról számolt be

A DK elnöke Kispaládról jelentkezett be Facebook-oldalán, a DK aláírásgyűjtése mellett kampányolva, mellyel azt szeretnék elérni, hogy vonják meg a határon túliak szavazati jogát.A posztban Gyurcsány azt ígéri, hogy aki megnézi a videót, az "meg fog döbbenni". A felvételen aztán elmondja, hogy egy 50 éves államközi szerződés alapján ukrán állampolgárok bizonyos feltételek mellett itt, Magyarországon is nyugdíjat kaphatnak.

Kispaládról jelentkezik be elsőként, ahol arról beszél, hogy a falu lélekszáma „pár év alatt másfélszeresére növekedett” és „tömegesen jelentkeznek be ukrán állampolgárok a remélt, magasabb magyar nyugdíjért”.

A DK elnöke egy másik helyszínen elmondja, „Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nagyjából 26 ezer olyan ukrán állampolgár lehet, aki csak azért jelentkezett be Magyarországra, hogy az itteni szociális ellátást, gyermekvédelmi ellátást, csecsemővédelmi ellátást megkaphassa”. A közzétett videóban Gyurcsány mutat egy olyan, romos házat is, ahová állítása szerint 203 ukrán állampolgár van bejelentve. Arról is beszél a DK elnöke, hogy „a bejelentkezett állampolgárok egy része, az bizony, ha kell és hívja őket a polgármester, aktívak a választáson”.

atv.hu

További belföldi híreink