Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-14 07:15:00

Mándoki: „A zenészek továbbra is pótolhatatlanok”

December 29-én Charlie életmű­koncertjén lépett fel a Sportarénában, január végén viszont õ látja vendégül régi barátját a Madison Square Gardenben, a Man Doki Soulmates koncertjén. A Hetek Mándoki Lászlóval készített interjút.

Mándoki: „A zenészek továbbra is pótolhatatlanok”

16 évesen a Syrius együttes, később Frank Zappa volt a példaképe, és kisiklásnak tartja, hogy 1979-ben csatlakozott a Dschingis Khanhoz – derül ki a Hetek című közéleti hetilap Mándoki Lászlóval készült interjújából.

Mándoki arról is beszélt, hogy a lemezipar összeomlásával összességében pozitív változások indultak el a zenei életben, amely kiszabadult a nagy kiadóvállalatok fogságából. „A kiadók kiestek, de a zenészek továbbra is pótolhatatlanok. Közülük azok, akik zenészként az önazonosságuk megőrzésére törekedtek, túlélték a kataklizmát.

Azok viszont, akik a lemezcégek fullajtárjainak szerepét vállalták, a lemezcégekkel együtt tönkrementek. Akik az átalakulás utáni zeneiparban megmaradtak, azokkal kifejezetten szeretek együtt dolgozni” – mondta a Heteknek Mándoki.

Az európai közvéleményt foglalkoztató legfontosabb kérdések egyikéről, a bevándorlásról a zenész elmondta a hetilapnak: teljesen legitim álláspontnak tartja, ha bármelyik európai ország úgy gondolja, hogy neki a gazdasági-demográfiai modellje fenntartásához szüksége van nagy tömegű bevándorlóra, de az is legitim álláspontnak kell tekinteni, hogy más országok, így Magyarország nem szeretnének nagy létszámú bevándorló közösséget. „Teljesen normális, hogy a magyar kormány nem akarja importálni a Közel-Keletről az illegális bevándorlással együtt az antiszemitizmust is, mint ahogy az is, hogy a magyarok ragaszkodnak zsidó-keresztény gyökerű kultúrájukhoz” – mondta a Heteknek Mándoki László.

atv.hu/Hetek

További belföldi híreink