Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-14 12:16:00

Durván megnőttek az ingatlanárak Pakson

Nemcsak Tolna megyéből emelkedik ki a húszezres lélekszámú Paks lakáspiaca, a Tolna megyei kisváros országos viszonylatban is a legdrágább helyek közé tartozik – írja a Magyar Nemzet.

Durván megnőttek az ingatlanárak Pakson

"Gazdasági ereje miatt Tolna megyében Pakson a legdrágábbak a lakások, olyannyira, hogy a többi megyétől eltérő módon az árak még a megyeszékhelyéinél is magasabbak" – magyarázta a lap érdeklődésére Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője, akit a paksi bővítés lakáspiacra gyakorolt hatásáról kérdeztünk. A hirdetési oldal tavaly év végi adatai szerint a húszezres lélekszámú város négyzetméterre számított, 300 ezer forint fölötti lakásárai számos megyei jogú városét meghaladják. A családi házak valamivel olcsóbbak, de két év alatt az átlagáruk csaknem másfélszeresére, 230 ezer forintra nőtt négyzetméterenként.

A megyeszékhely, Szekszárd panel- és téglalakásárai eközben 220 ezer forint körül állnak, az ottani családi házak négyzetméteréért viszont 180 ezer forintot kell csak fizetni. Még szembetűnőbb a különbség a Pakshoz hasonló népességű – szintén Tolna megyei – Dombóvárhoz képest, ahol az ingatlanok a paksinak lényegében csak felébe-harmadába kerülnek.

Balogh László szerint az erőmű bővítése révén vélhetően a kiadó lakások száma és az albérletárak is növekedésnek indulnak a közeljövőben.

"Ebből azok a Paks környéki kisebb települések profitálhatnak leginkább, ahol jóval olcsóbbak az ingatlanárak, de a megnövekedett kereslet miatt szóba jöhet majd a bérbeadásuk vagy az eladásuk is magasabb áron" – vélekedett Balogh László. Jelenleg átlagosan 80 ezer forintért lehet albérletet találni Pakson egy hónapra, ami ez esetben is a megyeszékhelyek szintjét jelenti.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink