Itthon

2018-01-12 14:46:00

Sós Csaba: Tusupnak meg kell adni az esélyt, hogy tiszta lappal folytassa

Az Év Sportolója Gálán Hosszú Katinka kapta meg az év sportolója díjat, férje, és edzője Shane Tusup lett az év edzője. Korábban Tusup élesen kritizálta a magyar úszóedzőket, majd kapcsolatuk Hosszú Katinkával is kritikussá vált.

Sós Csaba a Magyar Úszó Szövetség szövetségi kapitánya az ATV Start műsorában elmondta, még nem lehet tudni, hogy ezek után Katinka edzőt vált-e. Eddig még nem jelezte feléjük, kivel fog továbbiakban edzeni, pedig erről bejelentési kötelezettsége van. Mint azt mindenki látta, Katinka és Tusup rendkívül jó eredményeket értek el a közös munkájuk során.

A szövetségi kapitány aggodalmát fejezte ki, hogy ez a kapcsolatromlás mennyire fogja befolyásolni Katinka további úszó eredményeit. Vigasztaló számára, hogy az úszónő eddig is mindig pozitív döntéseket hozott, ha hullámvölgybe került. Reményét fejezte ki, hogy ez most is így lesz. Elmondta, hogy ebben az évben lesz az Európa Bajnokság, és a rövidpályás világbajnokság. A tét nem olyan nagy, de komoly szakmai munkára van szükség.

Nem számít arra, hogy Hosszú Katinka kihagyna egy versenyt is.

Shane Tusup a díjátadáson köszönő beszédében bocsánatot kért Hosszú Katinkától, és mindenkitől, akit korábban megsértett. A szövetségi kapitány szerint az, hogy ez őszinte volt-e, Tusup későbbi munkája során fog megmutatkozni, de úgy véli, ott és akkor meggyőző volt. Kijelentette, hogy az esélyt mindenkinek meg kell adni arra, hogy tiszta lappal tovább folytathassa a munkáját, és ezt az esélyt Tusup is megkapja.

atv.hu

További belföldi híreink