Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-12 11:03:00

Gulyás: A Fidesz is kapott olcsó plakáthelyeket, amikor ez nem volt tiltott

A Fidesz frakcióvezetője szerint a jelenlegi szabályok etikusabbak, mint ami 2010-ben volt és jobban is biztosítják a pártok esélyegyenlőségét.

Egy párt sem követett el olyan jogellenességet, mint a Jobbik – mondta Gulyás Gergely az ATV Egyenes Beszédben Rónai Egon kérdésére válaszolva. A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: pártjának nem dolga, hogy beleszóljon az Állami Számvevőszék határozatába, és nem is szeretné megvédeni azt.

Gulyás Gergely elmondta: a Fideszt nem érheti kritika ilyen területen, mert igaz, hogy kapott olcsó plakáthelyeket, de még a 2010-es kampányban, amikor ez nem volt tiltott dolog. Hozzátette: a jelenlegi szabályok etikusabbak, és jobban biztosítják a pártok esélyegyenlőségét.

A kormánypárti politikus bejelentette: a Fidesz csupán azt a 700 millió forintot fogja a kampány során elkölteni, amelyet a jogszabályok biztosítanak számára.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy Soros György is részt vesz a választási kampányban, mert Magyarországot elítélő jelentéseket készíttet, interjúkat ad.

A frakcióvezető elmondta, hogy Orbán Viktor nem megy el a nemzetbiztonsági bizottság ülésére, mert miniszterelnök még nem járt ilyenen, és a Belügyminisztérium feladata, hogy tájékoztatást adjon a bizottságnak.

A közszolgálati sztrájkkal kapcsolatban azt mondta: vannak igazolható, jogos igények a béremeléssel kapcsolatban. Azt azonban hozzátette: kampányszaga van annak, hogy éppen most kezdenek sztrájkba, mert a kormány továbbra is nyitott a tárgyalásokra. A frakcióvezető végül azt is bejelentette: a Fidesz választmánya jövő hét kedden hagyja jóvá az egyéni jelöltjeit.

atv.hu

További belföldi híreink