Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-12 10:21:00

Bokros Lajos kiborult Gyurcsányékra

A Moma elnöke szerint „lehullt az álarc” és kiderült, hogy a DK és az MSZP nem akar megállapodni velük.

„KIREKESZTÉS. Ezzel az egyetlen szóval jellemezhető a két, magát még nagynak képzelő baloldali párt, az MSZP és a DK magatartása a demokratikus ellenzéki szövetség tárgyában”- írja Facebook-oldalán Bokros Lajos. A Moma elnöke szerint „tegnap lehullt az álarc”, amikor „négy hónapi hitegetés, sőt hazudozás után a DK elnöke végre bevallotta: nem akarnak megállapodni a Modern Magyarország Mozgalommal”.

Bokros szerint szeptember elsején a Közös Ország Mozgalom rendezvényén még Gyurcsány Ferenc „sürgette annak azonnali bejelentését, hogy a DK és a MoMa szövetséget köt a parlamenti választásokra”. Úgy véli, a DK elnökének szándéka „hamis volt, átvert bennünket”.

A Moma elnöke arról is ír, hogy a két nagyobb baloldali párt szerinte le akarja „kaszálni a kisebb pártokat”. Úgy véli, erről szól az Együtt kirekesztése és az az MSZP-s kezdeményezés, hogy az 1%-ot el nem érő pártokkal visszafizettessék a kampánytámogatást. „Hallatlan gonoszság”- jegyzi meg Bokros, majd arról értekezik, hogy a DK és az MSZP pénzt is akar. „A megélhetési politikusok túlélési stratégiájának ez elengedhetetlen része. Ha nem ülnek a parlamentben, akkor ugyanis munkanélküliek lesznek”- magyarázza.

Arról is szót ejt, hogy a két nagyobb párt rendszerváltást és demokratikus ellenzéki szövetséget nem szeretne, ezért hagyták figyelmen kívül a Moma programját. „A Modern Magyarország Mozgalom keserűen veszi tudomásul, hogy a jelenlegi baloldallal nem lehet helyreállítani a demokráciát, nem lehet leváltani az önkényuralmat”- jegyzi meg Bokros Lajos. Hozzáteszi: „a MoMa nem hagyja abba a küzdelmet. Kirekesztésünk után is fáradhatatlanul küzdünk a nemzet felemelkedéséért, a jogállam helyreállításáért. Önzetlenül, önfeláldozóan”.

Mint írja, „a MoMa nagyvonalúan lemondott pénzről, sajtóról, országgyűlési képviseletről, amikor 2014-ben nem indult el a választásokon, nehogy rontsa az ellenzéki összefogás esélyeit. Viszont ha egy párt egymás után kétszer nem indul a választásokon, akkor azt törlik a pártok nyilvántartásából. A MoMa számára ezért nincs más út, mint indulni 2018-ban”.

DK: Bokros utasította el Gyurcsányt

A DK ősszel mind a MoMa-nak, mind a Szolidaritásnak választási együttműködési ajánlatot tett. Listás befutó helyeket, egyéni jelölési lehetőségeket ajánlott a DK. Ezt a javaslatot a Szolidaritás elfogadta, meg is született a szövetségi megállapodás. A MoMa és Bokros Lajos azonban több körös tárgyalás és mérlegelés után az elutasítás mellett döntött – írja a Sztárklikk oldalán Gréczy Zsolt a DK szóvivője. 

atv.hu

További belföldi híreink