Itthon

2018-01-11 09:11:00

Háromszáz milliárdra rúgnak a határvédelem extra kiadásai

Az MSZP országgyűlési képviselője megtudta, hogy csak a tranzitzónákra 23 milliárdot költöttek a hatóságok. A kormányszóvivő szerint ez nem számít soknak, sőt egyéb költségeket is elárult.

Háromszáz milliárdra rúgnak a határvédelem extra kiadásai

Harangozó Tamás szerint: jelentős túlárazások és fiktív költségelszámolások jellemzik a tranzitzónák kialakítását, valamint az ezzel kapcsolatos kiadásokat – számolt be róla a Népszava.

Az MSZP országgyűlési képviselője közadatigénylést nyújtott be az adatok megszerzésére. Azok szerint csak a tranzitzónákra 23 milliárd forintot költöttek a hatóságok, miközben azok pár konténerből állnak, amelyet szögesdróttal vettek körül – állítja a képviselő. Harangozó Tamás szerint az ORFK, amely 100 milliárd forintot költött az elmúlt időszakban, gyakorlatilag nem adott érdemi választ, hogy mire ment el a pénz. Szerinte azért, mert olyan költségeket is el akarnak számoltatni az Unióval, amelyek egyáltalán nem kapcsolódnak a menekülthelyzethez.

Nem számít soknak

Nem számít soknak a 23 milliárd forintos kiadás a tranzitzónákra – reagált Kovács Zoltán az ATV Start című műsorában Harangozó Tamás állításaira.

A kormányszóvivő hozzátette, hogy eddig több mint egymilliárd eurót, vagyis nagyjából 300 milliárd forintot költött a kormány a határvédelemre. 

Ezek az extraköltségek, amit a normál kiadások felett fizettek ki a 2015-ben elindult bevándorlás miatt.

atv.hu

További belföldi híreink