Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-10 13:44:00

IDEA: Szél a legnépszerűbb női politikus, Bangóné a negyedik

Nők a politikában, ellenzéki női politikusok népszerűsége címmel végzett kutatást az IDEA Intézet a karácsony előtti napokban.

IDEA: Szél a legnépszerűbb női politikus, Bangóné a negyedik
Forrás: IDEA Intézet

A kutatás arra kereste a választ, hogy mennyire tartják fontosnak a válaszadók, hogy több nő vállaljon szerepet a politikában. Az LMP-s megbízásból készített felmérésben a megkérdezettek nagy többsége egyetért azzal, hogy több nőre lenne szükség a politikában: 47 százalékuk teljesen egyetért, 29 százalékuk pedig inkább egyetért ezzel az igénnyel, és csak 9 százalékuk az, aki inkább nem ért egyet, 7 százalékuk pedig az, aki egyáltalán nem ért egyet több nő szerepvállalásával a politikában.

Ami a női politikusok kedveltségét illeti, a listát Szél Bernadett vezeti, akit a válaszadók negyede kifejezetten kedvel, negyede pedig kedvel. Őt Kunhalmi Ágnes és Szabó Tímea követi. Érdekesség, hogy a negyedik helyen az MSZP csepeli jelöltje, Bangóné Borbély Ildikó áll, akit a válaszadók 18 százaléka kifejezetten kedvel, és ugyanennyien kedvelnek.


Két jobbikos politikus szerepel a listán, annak is a második felében – Dúró Dórát és Morvai Krisztinát 27-27 százaléka kedveli, amivel alig maradtak le a 30 százalékos kedveltségű Demeter Mártától, ám a két jobbikos politikus elutasítottsága lényegesen magasabb a többi ellenzéki politikusnőénél.

Messze leszakadva szerepelnek a listán az Együtt, a Momentum és a Liberálisok női politikusai. Hajdu Nóra kedveltsége mindössze 16, Orosz Annáé 15, Bősz Anetté pedig 13 százalékos. Hajdut a válaszolók mindössze 5, Oroszt 3, Bőszt 2 százaléka kedveli „kifejezetten”.

atv.hu

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink