Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-07 10:44:00

Bangónét indíthatják Németh Szilárd ellen Csepelen

A csepeli MSZP Bangóné Borbély Ildikót indítaná Németh Szilárd Fidesz-alelnök ellen az áprilisi országgyűlési választáson - értesült a 24.hu. A DK nem ért egyet a javaslattal.

Bangónét indíthatják Németh Szilárd ellen Csepelen

Úgy tudják, az ötletre hétfőn rábólint az MSZP országos elnöksége is. Mint írják, a Csepelt és Soroksárt magába foglaló fővárosi 17. választókerület a szocialisták és a DK közötti osztozkodásban előbbieknek jutott, így gyurcsányi vétótól nem kell tartani.

Az viszont már komolyabb gondot okozhat, hogy Németh Szilárd baloldali ellenfele legutóbb Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa volt.

Szabó 2014-ben le is győzte a fideszes politikust és megszerezte a mandátumot. Szabó most is indul, vagyis Bangónénak először vele kellene megküzdenie.

Szabó tavaly november végén a 21ora.hu portálnak azt nyilatkozta, hogy „a csepeliek és soroksáriak most is kormányváltást akarnak, valamint normális, emberi hangon beszélő képviselőt”, és „Németh 2018-ban is úgy fog járni, mint 2014-ben, amikor a demokratikus ellenzéki pártok közös munkájával le tudtuk győzni”.

A hírre reagálva a Demokratikus Koalíció az alábbi állásfoglalást juttatta el az atv.hu szerkesztőségéhez:

"Nincs rendjén, hogy az MSZP a Csepelen 2014-ben győztes Szabó Szabolcs (Együtt) ellen akarja indítani Bangóné Borbély Ildikót. Azt a körzetet az Együttnek tartottuk fenn a DK és a szocialisták megállapodásában. Ha Bangóné is indul, biztos, hogy a fideszes Németh Szilárd nyer. Több felelősség, méltányosság, együttműködés, különben nem lesz kormányváltás."

atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink