Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-01-05 20:27:00

A Fideszben nem adják fel a reményt, hogy Simicska Lajos „jó útra tér”

Hidvéghi Balázs százezres nagyságrendben tervezi, hogy támogatja a Fidesz kampányát. Erről az Egyenes Beszédben számolt be a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki kíváncsian várja, hogy Simicska Lajos utal-e a kormánynak.

Hidvéghi Balázs elmondta: a nagyvállalkozó korábban a Fidesz támogatója volt, ezért lehetséges hogy megkapta Orbán Viktor levelét. A politikus arról is beszélt: nem adják fel a reményt, hogy Simicska Lajos jó útra tér.

„Simicska Lajos, ha hozzá kíván járulni az ország megvédéséhez, és a Soros-terv megakadályozásához, akkor természetesen elfogadjuk a támogatását, nem finnyáskodhatunk. Politikai értelemben ugyan helytelen irányba halad, de ez most nem számít” – fogalmazott az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Mint ismert, Simicska Lajos fia a közösségi hálón tette közzé a kommentjét: ha a Fidesz bajban van, akkor mindig apámhoz fordul – utalva arra, hogy Simicska Lajos is kapott csekket. Hidvéghi Balázs csak annyit fűzött hozzá: korábban a Fidesz támogatója volt a nagyvállalkozó, és miután nem jelezte közvetlen módon, hogy szeretne kikerülni a listából, ezért más sem húzhatta onnan le a nevét.

„Kíváncsian várom, hogy ad-e Simicska Lajos pénzt a számlára, hiszen az ország megvédésről van szó, és ez számára sem lehet közömbös” – fogalmazott a politikus. „Ön mennyit fizet be a számlára?” – kérdezte Krug Emília, mire Hidvéghi kijelentette: százezres nagyságrendben fogja támogatni az ügyet, ugyanakkor azt is közölte, hogy nincs ilyen elvárás a pártban, ez mindenkinek az egyéni elhatározása.

„Mi lehet a magyarázata annak, hogy a Fidesz vezető politikusainak családtagjai kiváló üzleti érzékkel rendelkeznek, mert legutóbb például Kósa Lajos 82 éves édesanyja vásárolt egy sertéstelepet és még nyert is hozzá 123 millió forint vissza nem térítendő támogatást?” – kérdezte Krug Emília. Hidvéghi azzal kezdte, hogy a konkrét ügyet nem ismeri, de általában az a véleménye, ha a pályázat a törvények szerint zajlik, akkor nem lehet kizáró ok, hogy a pályázat benyújtója politikus rokona.

atv.hu

További belföldi híreink