Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-21 18:53:00

300 ezres jutalmat osztottak a Nemzeti Banknál

Matolcsy György és alelnökei, valamint a Monetáris Tanács tagjai nem kaptak sem jutalmat, sem prémiumot- közölte az MNB az ATV Híradójával.

300 ezres jutalmat osztottak a Nemzeti Banknál

Átlagosan közel nettó 324 ezer forintos jutalmat kaptak idén a Magyar Nemzeti Bank dolgozói - ezt közölte az MNB az ATV Híradójának kérdésére. A jegybank az év végén 468, kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalójának adott jutalmat, ez összesen nettó 151 millió 605 ezer forintjába került az intézménynek. A jutalmazott dolgozók 89 százaléka az MNB szerint nem vezető beosztású, arról pedig, hogy ki kaphatott bónuszt az év végén, a munkáltatói jogkör gyakorlója - vagyis Matolcsy György - döntött a szakterületek vezetőinek javaslata alapján. Az MNB szerint Matolcsy György és alelnökei, valamint a Monetáris Tanács tagjai azonban a szokásos havi bérükön felül sem jutalmat, sem pedig prémiumot nem kaptak.

Ahogy beszámoltunk róla, Trócsányi László igazságügyi miniszter tárcájánál is osztottak év végi pulykapénzt. A Magyar Nemzet kérdésére válaszolva közölte a tárca, hogy mindenki 200 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapott karácsony alkalmával.

A Lázár János vezette Miniszterelnökség, a Szijjártó Péter irányította Külgazdasági és Külügyminisztérium vagy a Rogán Antal alá tartozó Miniszterelnöki Kabinetiroda alkalmazottai ugyanakkor egy forintot sem kaptak és nem vesz fel jutalmat Orbán Viktor sem.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink