Itthon

2017-12-18 06:05:00

Elképesztő: ezért hajtottak autóval a sípályára a Kékestetőn

Nem mindennapi mentést hajtottak végre a Kékesen: egy autót kellett kimenteni a sípályáról. A jármű tulajdonosa azt mondta: azért mentek fel kocsival a hegyre, hogy kipróbálják, mit tud.

Elképesztő: ezért hajtottak autóval a sípályára a Kékestetőn

Egy autó került a hó fogságába, és tengelyig süllyedt a hóba, így esélyük sem volt arra a tulajoknak, hogy önerőből vissza tudjanak vele menni a hegy tetejére. Az autó utasa azt mondta, hogy kíváncsiságból autóztak be a pályára.

„Ha ratrakolva lett volna, akkor lemegy, de ugye, ágyúzva volt végig. Frissen, több órája, aztán itt három méter van alattunk legalább” – mondta az autó tulajdonosa az ATV Híradójának.

A pálya munkásai vasárnap reggel értesültek a történtekről, az nekik is egyértelmű volt, hogy az autó önerőből innen nem tud kijönni, így segítséget hívtak. A pályán dolgozók a helyszínre hívták a rendőrséget. A bírság sem váratott magára, megkapta a behajtó gépjármű vezetője.

Az első adatok szerint egyébként sem az autóban, sem a pálya felépítményeiben nem esett kár. A pályán dolgozók egyébként azt mondták, hogy nem egyedi esetről van szó. Gyakran próbálkoznak, főleg négykerék hajtású autókkal a pályán, de a kísérleteknek rendre ugyanaz a vége, elakadnak a meredek lejtőn a hóban, és ki kell őket menteni.

atv.hu

További belföldi híreink