Itthon

2017-12-18 14:03:00

Bangóné káposztája: Itt vannak a döbbenetes részletek

Két napig készítették az ételadagokat, összesen 170-et. Egyetlen fideszes politikus adakozott, a Jobbik 20 ezret adott a közösbe, az LMP pedig utólag küldött pénzt a szocialista politikusnak. Összesen 56 ezer forintot sikerült összejótékonykodniuk a honatyáknak, akik – a pénzzel ellentétben – nem fukarkodtak a beszólásokkal.

Bangóné káposztája: Itt vannak a döbbenetes részletek

Bangóné Borbély Ildikó még november végén jelentette be az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy a karácsony előtti utolsó parlamenti ülésnapon meghívja egy tál töltött káposztára a Fidesz-KDNP képviselőit, az ebből befolyó pénzt pedig Debrecenben fogja jótékony célokra fordítani. Erre azért került sor, mert kiderült: a debreceni önkormányzat megadóztatja a karitatív ételosztást, a lefoglalt közterületért pénzt számolnak fel.

A képviselő asszony be is tartotta az ígéretet, és az utolsó ülésnapon „felszolgálta” a töltött káposztát, majd a Facebook-oldalán közölte: a politikusok összesen 44 ezer forintot adtak össze. Mint írja, a befolyt összeget a Jobbik-frakció és az LMP adta össze, valamint egy fideszes politikus.

A szocialista képviselő hétfőn az ATV Start című műsorában árult el részleteket az akcióról. Elmondta, hogy egy becsületkasszába gyűjtötték a pénzt, ebbe a Jobbik helyezett el egy 20 ezer forintot tartalmazó borítékot. Kovács Sándor volt az egyetlen kormánypárti képviselő, aki 10 ezer forintot adakozott. Ő személyesen Bangónénak adta oda a pénzt.

„Az LMP-től utólag kaptunk még 12 ezer forintot. Hát… akkor össze lehet számolni, összességében kaptunk 56 ezer forintot”

 – mondta a láthatóan nem túl elégedett politikus. A DK egy levelet küldött, amiben közölték, hogy külön akcióban szoktak jótékonykodni. A képviselő ugyanakkor leszögezte: elsősorban nem is nekik, hanem a Fidesz képviselőinek készítette az ételt.

„Most halál komolyan mondja, hogy van kormánypárti- meg ellenzéki töltött káposzta?” – fakadt ki ezen a ponton Vujity Tvrtko, mire a képviselő nevetve leszögezte: „Nem! Ez szocialista töltött káposzta volt. És nagyon finom volt.”

Bangóné Borbély Ildikó azt is elárulta, hogy Heringes Anitával két napig készültek az akcióra: „Mi magunk töltöttünk, főztünk” – sorolta. Összesen 170 adagot – erdélyi és magyar félét – készített el a két szocialista képviselő. A műsorvezető kérdésére elárulta azt is, hogy egy adagban két töltött káposzta volt, de csak kicsiket csináltak.

Az ételosztás előtt egy nappal minden képviselőnek levelet küldött, hogy tudjon készülni az adakozásra. „Most mi lett volna, ha benyúl a zsebébe, és tesz a dobozba ezer forintot? Egy szót nem tudtam volna szólni, mert összegyűlik majdnem 200 ezer forint, boldog lett volna az alapítvány. De már ennyit sem tudnak megtenni” – fogalmazott, és azt is elárulta, hogy nagyon kikészült az eset után, főleg a beszólások miatt:

- Balog Zoltán félretolta az ételt, mondván, hogy sértik a Ház méltóságát,
- Soltész Miklós konyhalányi munkát ajánlott neki,
- Dunai Mónika pedig mosolyogva azt mondta: biztos meg akarják mérgezni.

Az ugyanakkor jó érzéssel töltötte el, hogy azóta több nyugdíjas is felajánlotta neki, hogy odaadja az Erzsébet-utalványát.

atv.hu

 

 

 

Szavazzon itt a nap kérdésére:

 

További belföldi híreink