Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-14 14:01:00

Lehet népszavazás a 3-as metró akadálymentesítéséről

A Fővárosi Választási Bizottság döntésével lehetőség nyílik arra, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek a 3-as metró akadálymentesítéséről.

Lehet népszavazás a 3-as metró akadálymentesítéséről

A népszavazási kezdeményezést benyújtó szocialista Horváth Csaba csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, a bizottság egyhangúlag hozta meg döntését.

Kérdése így hangzik: "Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak szerint?".

A Fővárosi Választási Bizottság honlapja szerint a testület csütörtök reggeli ülésének napirendjén népszavazási kezdeményezések elbírálása szerepelt, a határozatokat azonban még nem tették közzé.

A népszavazás kiírásához 138 ezer érvényes aláírás kell.  

Horváth Csaba úgy értékelt, hogy a budapestiek megnyerték az első csatát. Ez a kormány csak az erőből ért, itt az ideje, hogy a budapestiek az erő nyelvén beszéljenek a kormánnyal – fogalmazott. Nem lett volna szabad idáig eljutni, hiszen az akadálymentesítés elsősorban nem pénz –, hanem civilizációs kérdés. Ha 30-40 évente felújítanak egy metrót, akkor azt használhassa mindenki – mondta.
    
A kormány megtagadta azt a 20 milliárd forintot, ami az akadálymentesítéshez kell, Tarlós István főpolgármester pedig asszisztál a döntéshez – jelentette ki. Az MSZP-s politikus az aláírások összegyűjtéséhez a demokratikus ellenzéki pártok együttműködését kérte. Elmondta, hogy a Párbeszéd már jelezte együttműködését és tudomása szerint az Együtt is csatlakozni fog a kezdeményezéshez.

atv.hu

 

 

 

Szavazzon itt a Nap kérdésére:

Ajánlom

További belföldi híreink