Itthon

2017-12-13 11:00:00

Máris megvan az Együtt új miniszterelnök-jelöltje?

A párt egyik politikusa elárulta: nagyjából megvan a jelöltjük, de a nevét csak januárban fogják elárulni.

 

Szabó Szabolcs az ATV Start című műsorában úgy fogalmazott: az ő miniszterelnök-jelöltjüket Karácsony Gergelynek hívták, a két párt együttműködése közös alapokon feküdt, de ebből Karácsony „kifarolt”.

Az országgyűlési képviselő elárulta: lesz miniszterelnök-jelöltjük, a január 13-ai küldött gyűlésen fogják megnevezni a személyt.

Elmondta azt is, hogy nem szeretnék elsietni, megvan a maga menete a miniszterelnök-jelölt megnevezésének. Komoly embert fognak jelölni, és nagyjából már azt is lehet tudni, hogy kit.

Karácsony Gergely "menesztéséről" az ATV Start című műsorban beszélt először Szigetvári Viktor. Az Együtt elnöke múlt héten pénteken jelentette ki élő adásban, hogy nem lesz a párt listáján a Párbeszéd társelnöke. Mint mondta, lezárult egy történet, "mi azt a tájékoztatást kaptuk, hogy kapott egy invitálást az MSZP-től Karácsony Gergely. A két párt szövetsége ezzel véget ért, nem lesz az Együtt listáján Karácsony.”

A  hétvégén már Karácsony Gergely meg is jelent az MSZP programindító nagygyűlésén és beszédet is mondott, amelyben felajánlotta képességeit a szocialistáknak, akik éltek is a lehetőséggel. Tegnap pedig már a párt alelnöke, Gőgös Zoltán sajtótájékoztatón állt ki, és bejelentette, az MSZP elnöksége elfogadta Karácsonyt miniszterelnök-jelöltnek.

atv.hu

További belföldi híreink