Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-12 10:36:00

Kiadták a konzultációs ívek számláit

Szigetvári Viktor fordult közérdekű adatigényléssel a Postához, hogy megtudja, mennyit fizetett a kormány a konzultációs ívek visszajuttatásáért. A most közzétett adatok alapján valóban kétmillió fölött van a visszaküldött ívek száma – írja a hvg.hu.

Kiadták a konzultációs ívek számláit

Az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke még a konzultáció lezárulta előtt kérte ki az adatot, így a november végi adatokat kapta meg. A Posta mellékelte az októberi és novemberi számlákat is, amelyből kiderül, november végéig "a visszakézbesített összesen 2.141.673 db válaszlevél díjaként összesen 257.000.760 Ft-ot számláztak ki". Vagyis, darabjáért 120 forintot számolt fel a cég.

Szigetvári Viktor a hvg.hu-nak azt mondta, tudomásul veszi a választ. "Egy normális és átláthatóan működő országban nem kellene igényelni az ilyen számlák nyilvánosságát, hanem mindennek automatikusnak kellene lennie." A politikus abban bízik, hogy végül az LMP társelnökének, Hadházy Ákosnak is megmutatják az összes levelet, mert addig szerinte indokolt a kétség.

atv.hu

További belföldi híreink