Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-11 17:11:00

Hajdu: "nem az én választmányi elnököm rúgta ki Karácsony Gergőt"

Hajdu Nóra elmondta, ha kiderül, hogy tőlük származik és ki szivárogtatta ki Karácsony Gergely szavait, az ellen etikai vizsgálatot fognak indítani. Azt is elmondta, hogy házon belülről lesz miniszterelnök-jelöltjük és több személy is esélyes a jelöltségre.

Karácsony Gergely szerint az Együtt elnökségi tagjaival folytatott beszélgetésen készült az a kiszivárogtatott felvétel, amely a szavait tartalmazza, miszerint bánja, hogy elvállalta az MSZP miniszterelnök-jelöltségét. Hajdu Nóra, az Együtt elnökségi tagja azt nyilatkozta az ATV Start című műsorában, nem tudja ki lehetett a tettes, de ha kiderül, ő maga fog etikai vizsgálatot indítani ellene. Kijelentette, az Együttől távol áll az ilyenfajta politizálás.
 
Arról is beszélt, hogy ők komolyan gondolták a Párbeszéddel való együttműködést, mert elindult egy közös gondolkodás Karácsony Gergely pártjával. Közös kampányt, közös programot, közös jelölteket szerettek volna. Azt gondolták, hogy a Párbeszéd – úgy, mint az Együtt - egy értékalapú közösség. Említette, hogy Karácsony korábban azt nyilatkozta, nem lehet összeterelni egy listára a különböző értékrendszerű és múltú pártokat, mert azzal elhazudnák azt a valóságot, amiben ma Magyarország él. Egyetért Karácsonynak azon kijelentésével is, hogy van esély a jelenlegi rezsim leváltására, ha az emberek a két szavazatukat megfelelően osztják fel: az egyik szavazatukkal az egyéni körzetre arról szavaznak, hogy Orbán Viktort váltsák le, a másikkal pedig a jövőről szavaznak. Úgy gondolja, a jövő sokkal színesebb, minthogy egyetlen listába tereljék össze.
 
A múlt pénteken történtekkel kapcsolatban a politikus elmondta: "nem az én választmányi elnököm rúgta ki Karácsony Gergőt, hanem ő maga döntött úgy, hogy az MSZP-vel képzeli el a jövőjét". Hajdu Nóra örömét fejezte ki amiatt, hogy pártja kitart amellett, amiért létrejött: megújítani a magyar politikát, és együttműködést mutatni.
 
Beszélt arról is, hogy miniszterelnök-jelöltet párton belül szeretnének állítani, több személy is esélyes erre. Azt gondolja, annak kell vállalnia a jelöltséget, aki a legesélyesebb a jelöltek versenyében, és az lesz a dolga, hogy minél szélesebb rétegnek tudja bemutatni: van az Együttnek programja, és van gondolata a jövő Magyarországáról.
 
A kérdésre, miszerint lehetséges-e, hogy az ellenzék elnézést kér a választóiktól, amiért ellenzéki összefogást ígértek, ami nem jött össze, azt válaszolta, neki nincs lelkiismeret-furdalása, mert mindennap azon dolgozik, hogy lássák az emberek, milyen bűnöket követ el a kormány a társadalommal szemben. Úgy véli, azok, akik le akarják egyszerűsíteni a helyzetet arra, vagy van közös lista, vagy nincs semmi, azok nem mérik fel helyesen, hogy Magyarországon mire lenne igény. Elmondta, az elnökségi ülésen eldöntötték, hogy januárban miniszterelnök-jelöltet állítanak, megerősítették a 106 jelöltjüket, és hitet tettek amellett, hogy szülessen megállapodás a demokratikus ellenzéki pártok között, hogy minden körzetben egy ellenzéki jelölt legyen. Fontos cenzúra lesz, közölte, de utána végre már arról beszélhetnek, mi az, ami rossz az országban, és hogyan kell azt megjavítani.
 
A solymári időközi választásról Hajdu Nóra azt nyilatkozta, nem érzi kudarcnak, mert ez egy minta volt arra, ha az ellenzéki pártok értelmesen együttműködnek, akkor a Fideszt le lehet szorítani.
 
atv.hu

További belföldi híreink