Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-10 10:20:00

Megbolondult időjárással nézünk szembe a jövő héten

Vasárnap sok napsütésre, száraz időre készülhetünk, a délutáni órákban nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, estétől északon, északkeleten havas eső, havazás is kialakulhat. A délies szél felerősödik, nyugaton viharossá fokozódik. Napközben 0, 4 fok között alakul a hőmérséklet. Vasárnap estig frontmentes idő.

Megbolondult időjárással nézünk szembe a jövő héten
Fotó: Időkép

Hétfőn eleinte az Északi-középhegységben lehet még havas eső, a hegycsúcsokon havazás, majd egyre inkább esőbe vált a csapadék. Délután már csak helyenként északon eshet gyenge eső. Erős, viharos délies széllel enyhébb levegő áramlik térségünkbe, 9-14 fokot mérhetünk, de északkeleten csak 5-8 fokra van kilátás.

Kedden keleten naposabb, nyugaton felhősebb időre számíthatunk, az Alpokalján az eső is eleredhet egy érkező hidegfrontnak köszönhetően. Az enyhe, szeles időben 10-17 fok várható.

Szerdán kissé szeles, többfelé csapadékos időre várható. Délután nyugat felől felszakadozik a felhőzet, kisebb lehűlés várható, 3-7 fokos maximumokat mérhetünk.

Csütörtökön fagyos, néhol ködös hajnalt követően 1-8 fokig melegszik fel a levegő, majd estétől ismét esőre, havas esőre lehet számítani.

atv.hu / Időkép

További belföldi híreink