Itthon

2017-12-10 18:06:00

Elképesztő mélyszegénységben él a toplistás magyar DJ

Sanyarú sorban él Reisz Róbert lemezlovas, aki hiába ismert világszerte, megélhetéséért mégis három műszakban kell dolgoznia.

Mélyszegénységben él Dunaföldváron Reisz Róbert lemezlovas, akinek a dalait Angliától Argentínáig hallgatják a progresszív house zene rajongói. Az Robert R. Hardy művésznéven ismert dj három műszakban betanított munkásként dolgozik a Dunai Vasmű ércelőkészítőjében.

Májusban az egyik albumommal, a világ legnagyobb zenei toplistáján, a Beatport-on egy héten át a harmadik helyen tanyáztam. Amikor az interneten rákerestem a művésznevemre, és megláttam magamat a lista élén, leestem a székről. Hiszen ezt az albumot a szobám sarkában pislákoló lámpafény mellett írtam. Azóta is folyamatosan fent vagyok a toplistákon, de már nem is figyelem. Meg aztán nyugodt életre vágyom, nem akarok én Majka lenni – mondta Reisz, akinek a hírnévvel egyelőre sok pénz nem jár: egy vályogházban él a feleségével, ahová se a víz, se a gáz nincs bevezetve.

Az első zenéit egyszerű számítógéppel írta, ma már csúcstechnikával dolgozik, amit a minap beadott a dunaújvárosi zaciba, hogy kifizesse a villanyszámlát. Hogy miért kerültem ilyen helyzetbe? Mert annak idején svájci frank alapú kölcsönt vettem fel, azóta szenvedek. A fizetésem kétharmada a tartozásra megy, a feleségemmel 70 ezer forintból élek – tette hozzá a DJ.

December végén teljesül Robi nagy álma: szilveszter éjszakáján a fővárosi Millenáris parkban lesz Európa legnagyobb évbúcsúztató bulija, aMemoryland. Robi itt a példaképeivel, többek között DaveSeaman, DannyHowells, MarceloVasamivilághírű lemezlovasokkal együtt forgatja majd a korongot. Megtisztelő ez a névsor, de nem csak emiatt izgulok, hanem azért is, mert életemben nem léptem fel ennyi ember előtt. Még az sem zavar, hogy a buli végén rohanok vissza Dunaújvárosba dolgozni, mert egy percet sem hiányozhatok a munkahelyemről.

atv.hu/24.hu

További belföldi híreink