Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-08 12:14:00

Závecz-kutatás: Szél Bernadett minden balos jelöltet maga mögé utasítana

Akár egy MSZP-s pártpolitikussal, akár az eddig felbukkant „szakértő” jelöltekkel szemben Szél Bernadettet preferálnák a választók a Závecz Research LMP megbízásából készült kutatása szerint. Érdekesség továbbá, hogy még egy ismert MSZP-politikus is jobb választásnak tűnik mostani állás szerint, mint a „szakértő” jelöltek.

Závecz-kutatás: Szél Bernadett minden balos jelöltet maga mögé utasítana

A szakemberek három hipotetikus mezőnyben nézték meg a lehetséges miniszterelnök-jelöltek egymáshoz viszonyított támogatottságát. Orbán Viktort, Vona Gábort és Szél Bernadettet fix indulónak vették, mellettük az első variációban Mesterházy Attila, a baloldali pártok 2014-es kormányfőjelöltje, a másodikban az MSZP bizonyos érdekcsoportjai által egy hónapja kormányfőjelöltnek javasolt Balázs Péter, a harmadikban a tavalyi baloldali miniszterelnökjelölt-casting során felbukkant Lattmann Tamás lenne a baloldali pártok jelöltje.

Orbán Viktort mindhárom felállásban a megkérdezettek 36-37 százaléka látná szívesen a kormányfői székben. Vona Gábor mindhárom esetben 12, míg Szél Bernadett 20 százaléknyi megkérdezett szimpátiáját bírná.

A baloldal potenciális jelöltjei nemcsak Orbántól, de Széltől és Vonától is lemaradnának mindhárom esetben. Közülük még Mesterházy Attilát látnák a legszívesebben miniszterelnöki székben a Závecz Research által megkérdezettek; őt 10 százalékuk tudná elképzelni kormányfőként, míg a „szakértő” jelöltek közül Balázs Pétert mindössze a megkérdezettek 5, Lattmann Tamást pedig 4 százaléka.

atv.hu

További belföldi híreink