Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-07 07:21:00

Tarjányi: nem fogjuk megtudni az igazságot KGBéla-ügyben

A biztonságpolitikai szekértő szerint nehéz lesz bizonyítékot találni arra, hogy a Jobbik EP-képviselője átad, vagy átvesz valamit orosz ügynöktől.

Nem fogjuk megtudni az igazságot Kovács Béla ügyében – mondta Tarjányi Péter az ATV Egyenes Beszédben Rónai Egon kérdésére válaszolva. A biztonságpolitikai szakértő kifejtette: nehéz lesz bizonyítékot találni arra, hogy a Jobbik európai parlamenti képviselője átad, vagy átvesz valamit egy orosz ügynöktől. 


Tarjányi szerint az államellenes bűncselekmény akkor áll fenn, ha be tudják bizonyítani, hogy Kovács Béla orosz érdekeket képviselve befolyásolt döntéseket úgy, hogy ezzel jól járt, valamilyen juttatást kapott érte. A kémszakmában ezt befolyásoló ügynöknek nevezik, amelyeket már a szovjetek is előszeretettel alkalmaztak – tette hozzá a szakértő.

Tarjányi szerint a politika nem hagyta az Alkotmányvédelmi Hivatalnak, hogy tegye a dolgát, amikor megtörtént Kovács Béla nemzetbiztonsági átvilágítása. Hozzátette: a titkosszolgálatok és az index.hu újságírói is feltárták a politikus múltjának részleteit, mégsem lett következménye. Szerinte ez azért van, mert az ügy három alapérdeke, a szakmai érdek, a politikai kommunikációs érdek és az igazság soha nem fog találkozni.

Tarjányi Péter arra a hírre is reagált, hogy Donald Trump bejelentette, hogy az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosaként. A biztonságpolitikai szakértő azt mondta: háború nem, de terrortámadások lesznek a jövőben Izraelben.

atv.hu

További belföldi híreink