Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-07 06:47:00

Lendvai: a Jobbikot nem lerúgni kell a pályáról

Az MSZP volt elnöke szerint nem fair játék a kormány részéről, ami történik, ugyanakkor nem gondolja, hogy veszélyben lenne a párt indulása a választásokon.

 

Az Állami Számvevőszék a Fidesz legújabb eszköze az elcsalható választáshoz – mondta Lendvai Ildikó az ATV Egyenes Beszédben Rónai Egon kérdésére válaszolva. Az MSZP korábbi elnöke így reagált a hírre, hogy az ÁSZ szerint a Jobbik 330 millió forint tiltott támogatást fogadott el, így összesen 660 millió forintos bírsággal kell számolnia a pártnak. 

A szocialista politikus hozzátette: ez nem fair játék a kormány részéről, mert a Jobbikot politikai vitában kell legyőzni, nem pedig lerúgni a pályáról. Lendvai Ildikó elmondta: az ÁSZ a korábbi választások során nem vizsgálódott a Fidesz háza táján, amikor még Simicska Lajos nekik dolgozott. Az MSZP volt elnöke szerint ugyanakkor a milliárdos üzletember megtalálja a módját, hogyan kompenzálja a Jobbikot, így a párt indulása a választásokon nincs veszélyben.

Lendvai Ildikó arról is beszélt a műsorban, hogy Mesterházy Attilával együtt meghívott tagok az MSZP elnökségében. Szavazati joga ugyan nincs, de többször is hozzászólt a DK-val való tárgyalásokhoz, és a pártprogramhoz is.

A szocialista politikus szerint az MSZP léte azért fontos, mert a párt a legnagyobb probléma szószólója: a társadalmi egyenlőtlenségé. Hozzátette: a választók nagy része nem tartja kormányzóképesnek a demokratikus ellenzéki pártokat. Szerinte a kormányzóképességhez van szükség a pártprogramra, míg a koalícióképességhez kellene a közös lista és a közös miniszterelnök-jelölt.

Andor László esetleges közös kormányfő-jelölti szerepéről Lendvai úgy fogalmazott: Szanyi Tibor személyes véleményét fogalmazta meg.

atv.hu

További belföldi híreink