Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-07 19:35:00

Karácsony: Nem vagyok az MSZP jelöltje, nem tárgyaltam Molnárral

A Párbeszéd politikusa az ATV-ben cáfolta a róla megjelent híreket. Teljes ellenzéki összefogást akar, aminek szívesen lenne a miniszterelnök-jelöltje.

A Hír TV írta meg délután, hogy négyszemközt tárgyalt egymással Molnár Gyula és Karácsony Gergely a választási együttműködésről. Információik szerint a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje arról beszélt a szocialisták elnökével, hogy ő lehetne a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, és


a Párbeszéd közös listán indulna az MSZP-vel, cserébe pedig egy Párbeszéd-frakció is alakulhatna az Országgyűlésben.

Azonnali.hu közben arról írt, hogy a szocialisták lényegében Karácsonyra várnak, hogy elfogadja a jelöltséget. Az ő forrásuk is arról beszélt, hogy az MSZP-sek üdvözölnék a Párbeszéddel történő együttműködést, mivel a két párt hasonlóan gondolkodik.

Karácsony Gergely elsőként az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szólalt meg a témában. Szerinte az ellenzék a 24. órában van a tárgyalásokat illetően, és nem jutott túl messzire. A Fidesznek ma is ugyanannyi támogatója van, mint négy éve, míg az ellenzéki pártok kezdik elveszíteni szavazóit. Hozzátette, hogy továbbra sincs megoldás az ellenzéki összefogásra, a választók pedig nem tudják, hogy mi lesz.

„Ahhoz, hogy az emberekben legyen hit a változáshoz, és hogy a többség ne legyen kisebbségben, új alapról kell kezdenünk mindent. Ehhez közös ajánlat kell” – szögezte le. Hozzátette: ez többről kell, hogy szóljon, minthogy az MSZP-nek és a Párbeszédnek közös listája legyen, ebben minden ellenzéki pártnak együtt kell működni. Hangsúlyozta: ez közös listát, közös programot és közös miniszterelnök-jelöltet is jelent. Leszögezte ugyanakkor: nem az MSZP közös miniszterelnök-jelöltjeként ül a stúdióban, és nem is tárgyalt erről a szocialisták elnökével.

„Én azt kezdeményezem minden ellenzéki párt felé, hogy gomboljuk újra a kabátot, és tegyünk le egy közös ajánlatot az asztalra” – hangsúlyozta a politikus, majd leszögezte: ha az MSZP elfogadja őt közös miniszterelnök-jelöltként, akkor azt majd az MSZP fogja bejelenteni. „Csak mindannyian együtt vagyunk elég erősek ahhoz, hogy visszaadjuk az emberek hitét” – jelentette ki Karácsony, majd úgy fogalmazott: ha kell, húzza, ha kell, tolja a szekeret, de nem tud olyan felmérést, amiben nem ő a legnépszerűbb politikus. Leszögezte ugyanakkor: ha van jobb jelölt nála, akkor mellé fog állni.

Update: Az Együtt reagálása Karácsony Gergely ATV-ben elhangzott nyilatkozatára

„Az Együtt meggyőződése, hogy a Fidesz hatalma 2018-ban megtörhető. Ehhez együttműködésre és megújulásra egyszerre van szükség.


Az elengedhetetlen megújulás elősegítése érdekében az Együtt nem kíván közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet állítani a Magyar Szocialista Párttal.

Ugyanakkor minden demokratikus ellenzéki pártnak az a felelőssége, hogy legyen együttműködés az egyéni választókerületek szintjén, és csak egy ellenzéki jelölt szálljon szembe a Fidesz és a Jobbik jelöltjeivel. Ezért az Együtt továbbra is elkötelezett az egyéni választókerületi koordinációról szóló tárgyalások mielőbbi lezárásában. Az Együtt választmánya szombaton ülésezik, dönt a párt egyéni jelöltjeiről, a győzelmet elősegítő koordinációról és a választási felkészülés minden további aktuális kérdéséről” – írja közleményében a párt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink