Itthon

2017-12-07 15:41:00

Elfogták az M5-ös autópályán lövöldöző férfit

Ausztriában elfogták az M5-ös autópálya csengelei pihenőjében kedden hajnalban történt emberölés feltételezett elkövetőjét, egy 52 éves német állampolgárságú férfit.

Elfogták az M5-ös autópályán lövöldöző férfit
Fotó: Police.hu

Szabó Szilvia felidézte, az M5-ös autópálya csengelei pihenőjében kedden hajnalban rálőttek két férfira, egyikük meghalt, a másik férfi életveszélyesen megsérült.   

A most elfogott férfit a kórházban ápolt áldozat is azonosította egy fénykép alapján. Az otthonában tartott házkutatás során pedig megtalálták a támadáshoz használt fegyvert, és az akkor viselt ruhákat is. Őt előzetes letartóztatásba helyezték.

A gyanúsított kilétének és hollétének megállapításában a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szorosan együttműködött a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával, a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központtal, az ügyészség szerveivel, valamint a német és az osztrák hatóságokkal. A feltételezett elkövetővel, egy 52 éves német állampolgárságú férfival szemben európai elfogatóparancsot bocsátottak ki, majd kedden este Felső-Ausztriában, a lakóhelyén elfogták - tudatta a százados.   

Az emberölés feltételezett elkövetőjének kiadatása a következő hetekben történik meg.

atv.hu

 

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap kérdésére:

További belföldi híreink