Itthon

2017-12-07 19:04:00

Brutális tűz pusztított Kőbányán

Ezer négyzetméteren pusztítanak a lángok egy X. kerületi raktárépületben a Pongrác úton. Összesen 10 tűzoltókocsi dolgozott a helyszínen.

Tűz ütött ki egy élelmiszerraktár épületében a X. kerületi Pongrác úton. A lángok az épület melletti asztalosműhelyre is átterjedtek, a tűz mintegy ezer négyzetméteren pusztít. A helyszínre kiérkezett fővárosi hivatásos tűzoltók hat vízsugárral dolgoznak a helyszínen.

Frissítés: Körülhatárolták a tűzoltók a raktárépület lángjait

Körülhatárolták a fővárosi hivatásos tűzoltók a raktárépület lángjait. A tűzoltók öt vízsugárral kezdtek dolgozni, majd erősítést kértek, így összesen tíz gépkocsi érkezett a helyszínre. Az egyik helyiségben az egységek több palackot találtak, amelyeket kivittek. A munkálatok még tartanak, jelenleg homlokrakodót várnak a területre a beomlott lemezek eltávolítása miatt.

Egy másik raktár is kigyulladt

Csütörtökön 17.00 körül tűz ütött ki egy több száz négyzetméteres, egyemeletes, lapos tetős raktárépületben a VIII. kerületi Golgota úton is.

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel, tizennégy gépkocsival érkeztek a helyszínre, ahol már az épület tetején is kitörtek a lángok.

Az egységek két emelőkosárról, illetve több vízsugárral kezdték oltani a tüzet. Az elsődleges információk szerint ruhaneműk kaptak lángra a raktárépületben. A környéken terjedő nagy füst miatt a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelyek értékei nem mutattak ki lakosságra veszélyes koncentrációt.

atv.hu

További belföldi híreink