Itthon

2017-12-06 20:30:00

Leszámolás az M5-ösön: fegyveres rendőrök őrzik a túlélőt

Szeged egyik kórházának traumatológiai osztályán ápolják a csengelei lövöldözés túlélőjét, fokozott rendőri védelem mellett. Az életmentő műtéten átesett áldozat ma kikerült az intenzív osztályról, kórterme előtt állig felfegyverzett rendőrök óvják életét - írja a Csongradhir.hu.

Leszámolás az M5-ösön: fegyveres rendőrök őrzik a túlélőt

Kedden reggel nyitottak tüzet az M5-ös autópálya csengelei pihenőjéből kihajtó autóra. Az egyik áldozat a helyszínen meghalt, a másik életveszélyesen megsérült.

Azt nem tudni, hogy az elkövetők tudnak-e arról, hogy szemtanút hagytak maguk után, de ha tudomást szereznek róla, könnyen megeshet, hogy el akarják majd varrni a szálakat.

Az osztrák állampolgárságú férfi életveszélyes lőtt sérüléseket szenvedett, mikor az M5 autópályán eddig ismeretlenek megtámadták azt az autót, melyben utasként ült, és tüzet nyitottak rájuk. Az autó vezetőjét szabályosan kivégezték, a helyszínen meghalt.

Az autójuk vezetőülés felőli oldalát vették célba a könyörtelen támadók, egyelőre ismeretlen okokból, és a portál információi szerint több lövést is leadtak a Fordra. A sofőr azonnal meghalt, a 40 év körüli utasa pedig súlyosan megsérült, has- és lábsérüléseket szenvedett. Súlyos sérülései ellenére ő maga értesítette a mentőket és a rendőröket, így került még időben műtőasztalra.

A rendőrségnek sikerült kihallgatni a túlélőt, ám a portál azt írja, érdemi adatokkal nem tudott szolgálni. A kizárólag németül kommunikáló áldozat nem ismerte támadóikat, nem tudja, miért akarták lemészárolni őket. Arról sincs tudomása, hogy a helyszínen elhunyt társa ismerhette-e a gyilkosokat. A Blikk közben annyi fejleményről ír még, hogy a túlélő állítása szerint már az osztrák határnál észrevette, hogy valaki követi őket.

Az RTL Híradó információi szerint a megmenekült férfi szerb származású, míg az elhunyt sofőr török származású volt. Ausztriában autókereskedőként dolgozhattak.

atv.hu

További belföldi híreink