Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-12-05 15:24:00

Eldőlt: Önálló listájuk lesz Gyurcsányéknak

A DK elnöksége a jövő héten dönt arról, hogy kik szerepelnek majd az országos listájukon. A koordinált jelöltállításról továbbra is tárgyalnának az MSZP-vel.

Eldőlt: Önálló listájuk lesz Gyurcsányéknak

A Demokratikus Koalíció elnöksége a jövő hét végén dönt a DK országos listájának összetételéről – mondta el Gréczy Zsolt az atv.hu megkeresésére.


Egy dolog biztos: Gyurcsány Ferenc lesz a listavezető.

A DK szóvivője ugyanakkor azt is elmondta, hogy a koordinált jelöltállításról továbbra is folytatják a tárgyalásokat az MSZP-vel.

Meggyőződésük, hogy azon múlik a választás sorsa, hogy az összes egyéni körzetben egy demokrata jelölt induljon a fideszes és jobbikos jelölttel szemben. Azt is szeretné elérni a Demokratikus Koalíció, hogy a 106 jelölt elosztása arányos legyen.

Cikkünk megjelenése után Vágó István országos elnökségi tagja az ATV A nap híre című műsorában hozzátette: nemsokára közzéteszik a listájukat. "Ez lesz a mi ajánlatunk, amiről beszélgetünk először az MSZP-vel, aztán a többiekkel is" – fogalmazott Vágó István.

Volt már egy közös lista

Az ATV főmunkatársa, Csuhaj Ildikó múlt hétfőn szerezte meg a közös listát az MSZP–DK megállapodásról a 106 egyéni körzetben. Másnap Gyurcsány Ferenc is megerősítette munkatársunknak, hogy a portálunk által közölt lista pontos. Molnár Gyula pedig egy hete megerősítette az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy neki is megvolt a lista, amit be is vitt a szocialisták elnökségének.


Ugyanakkor ő már DK-listának nevezte azt, ami 95 százalékban a Gyurcsány-párt igényeit tartalmazza.

Erre válaszul Gréczy Zsolt kijelentette, a tervezeten „a Magyar Szocialista Párt küldöttsége számára elfogadott javaslatok voltak”, majd előálltak egy teljesen más javaslattal. Majd hozzátette: „csak a Magyar Szocialista Párt akar közös listát, senki más”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink