Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-27 16:25:00

Vona vitára hívta Orbánt – itt a miniszterelnök válasza

A Jobbik elnöke az azonnali kérdések órájában kérdezte Orbán Viktort, aki annyit mondott: megfontolják.

Vona Gábor az azonnali kérdések órájában azzal kezdte: ezúttal nem fog kínos kérdéseket feletti strómanokról és bankszámlákról, csak egy kötelességre hívja fel a figyelmet. Vona arról beszélt, hogy szerinte Orbán Viktornak és neki - mint az aktuális kormányfőnek és az ellenzék legerősebb pártja miniszterelnök-jelöltjének - vitát kellene tartani a jövő évi parlamenti választás előtt. A vitán "kizárólag Magyarország jelenéről és jövőjéről szeretnék beszélni" - fogalmazott, hozzátéve: ez a vita az ország érdeke.


„26 alkalommal vitáztunk itt, látom, most pótvizsgára jelentkezik. Megfontoljuk” – válaszolta röviden Orbán Viktor.

Vona a viszontválaszában azt mondta: sajnálja, hogy a miniszterelnök ezúttal is menekül. Majd hozzátette: Orbán a parlamenti vitáik során rendszeresen sértegette, de ő már csak szánalmat érez a miniszterelnök iránt, aki szerinte „lánglelkű demokratából egy kiégett despotává vált”.

„Szerencse, hogy ön nem sérteget, mert milyen lenne, ha sértegetne” – válaszolta Orbán Viktor a Jobbik elnökének, majd hozzátette: Fülig Jimmy híres mondása jut Vonáról az eszébe: "uralkodni könnyű, csak trónhoz jusson az ember ebben a nagy tolongásban. Sok sikert kívánok az ellenzéki oldalon folyó küzdelmekhez" - zárta válaszát.

Orbán: Szerintem a teljes bírói kar nem komcsi

A szocialista Bárándy Gergely kérdezte a miniszterelnököt: elhatárolódik-e Budai Gyulától. Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, az igazságügyi bizottság egyik alelnöke komcsinak nevezte a magyar bíró kart a testület múlt keddi ülésén. Ez egy bekapcsolva maradt mikrofonnak köszönhetően volt hallható.

Bárándy Gergely hétfőn az azonnali kérdések órájában arra kérte a miniszterelnököt: határolódjon el a kijelentéstől, vagy tegye nyilvánvalóvá, ő is azt gondolja-e, hogy a teljes magyar bírói kar komcsi. Orbán Viktor azzal kezdte válaszát, hogy köreikben nem szokás elhatárolódni. „De hogy a kérdésére válaszoljak: nem, szerintem a teljes bírói kar nem komcsi” – tette hozzá.

atv.hu

 

 

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap kérdésére:

További belföldi híreink