Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-24 05:10:00

Bangóné töltött káposztával etetné a fideszeseket – ezért

A szocialista politikust felháborította, hogy Debrecenben „megadóztatnák” az ételosztást. Ezért arra készül, hogy ételt készít a kormánypárti képviselőknek, az ebből befolyó összeget pedig jótékony célra fordítja.

„Nem a 35 forint a probléma, hanem az elv”– mondta Bangóné Borbély Ildikó az Egyenes Beszédben. Az MSZP országgyűlési képviselője így reagált arra a hírre, miszerint a debreceni önkormányzat megadóztatná az ételt osztó karitatív szervezeteket.
 
Mint ismert, a terv szerint négyzetméterenként 35 forintot kellene fizetniük a szervezeteknek a közterületek használatáért. Bangóné Borbély Ildikó elmondta, hogy ez a fajta díj korábban is létezett, csak az új szabályban külön is megnevesítették az ételosztást. A politikus hozzátette: az a gond, hogy a kormány nem az elesetteken segít, hanem rendeletben ró adminisztratív terhet az ilyen szervezetekre.
 

A szocialista képviselő bejelentette, hogy a karácsony előtti utolsó parlamenti ülésnapon meghívja egy tál töltött káposztára a Fidesz-KDNP képviselőit, az ebből befolyó pénzt pedig Debrecenben fogja jótékony célokra fordítani.

Bangóné megfogalmazása szerint a kormánynak egy „nagyon perverz” családtámogatási rendszere van. Példaként említette, hogy egy diplomás nő akár tízszer annyi támogatást is kaphat az államtól, mint egy 8 általános végzettségű nő, amikor szülnek.
 
Az MSZP politikusa szerint Magyarországon 800 olyan falu van, amely néhány éven belül teljesen eltűnhet. Szerinte a jelenlegi kormány csak beszél a családokról, de semmit nem tesz értük. Bangóné azt is elmondta: a fiatalok nem csak azért mennek el az országból, mert nincs munkahely, hanem azért is, mert rossz a légkör, és nem érzik jól magukat.

atv.hu

További belföldi híreink