Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-22 16:14:00

Lehegesztik a csatornafedeleket a fővárosban: itt a TEK nyilatkozata

Olvasónktól kaptunk információt arra vonatkozóan, hogy Budapesten, a Dózsa György úton lehegesztették a csatornafedeleket. Az atv.hu megkereste a TEK-et, milyen okból történik az intézkedés és ki az a személy, aki miatt erre szükség van.

A Terrorelhárítási Központ az alábbi választ küldte kérdéseinkre:

„A Terrorelhárítási Központ személyvédelmi feladatai ellátása során – a jogszabályok betartásával - elsődleges szempontként mindig a védett személy biztonságát érvényesíti. A védelem kiterjed a védett személy életének, testi épségének megóvására, tartózkodási helyének védelmére, továbbá közlekedési útvonalának, részvételével lebonyolított hivatalos programok helyszínének, és hivatalos programja során egészségügyi ellátásának biztosítására. A Terrorelhárítási Központ minden körülményt és információt elemez, értékel és ellenőriz, melyek alapján a védett személy biztonsága érdekében megteszi a szükséges intézkedéseket. A TEK természetesen fontos körülményként kezeli a védett személy útvonalának lehető legbiztonságosabbá tételét is. Ennek érdekében a TEK szakemberei igyekeznek minden lehetséges veszélyforrást kiiktatni és folyamatos kapcsolatot tartanak minden együttműködő féllel, akik saját hatáskörükben eljárva, a biztonság szavatolása érdekében, megteszik a szükséges lépéseket. Tájékoztatjuk továbbá, hogy a személyvédelmi feladatokhoz kapcsolódó konkrét intézkedések érthető okokból nem nyilvánosak."

Bár a szervezet válaszából nem derül ki, hogy az intézkedés ki miatt szükséges, valószínűsíthetően a kínai miniszterelnök látogatásával állhat összefüggésben, aki november 26-27-ére érkezik Budapestre, hogy részt vegyen a kínai-közép-eruópai gazdasági együttműködés kiterjesztéséről szóló csúcstalálkozón.

Legutóbb egyébként Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatásakor jártak el hasonlóan, akkor is lehegesztették azon utak mentén a csatornafedeleket, ahol az elnök konvoja áthaladt.

 
 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

Ajánlom

További belföldi híreink