Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-22 16:38:00

Kilépett az MSZP-ből Horváth Imre parlamenti képviselő

A mai napon kilépett az MSZP-ből és a párttagkönyvét is visszaadta Horváth Imre szocialista parlamenti képviselő - tudta meg az atv.hu. A képviselőt nem értük el, de szocialista források azt mondták az ATV főmunkatársának, hogy minden bizonnyal az a kilépése oka, hogy az MSZP nem indítja újra Újpesten, a körzetet valószínűleg átadják a DK-s Varju Lászlónak.

Kilépett az MSZP-ből Horváth Imre parlamenti képviselő
Horváth Imre (Fotó: MSZP)

Kilépett az MSZP-ből és a párttagkönyvét is visszaadta Horváth Imre szocialista parlamenti képviselő, erről a mai napon írásban is tájékoztatta az MSZP illetékes szervét- tudta meg az atv.hu. Az ATV főmunkatársának szocialista források azt mondták: minden bizonnyal az a kilépése oka, hogy az MSZP nem indítja újra Újpesten, a körzetet valószínűleg átadják a DK-s Varju Lászlónak.

Tegnap az MSZP elnökségi ülésén állítólag Molnár Gyula pártelnök jelezte, hogy ha az újpesti körzet átengedése az ára az országos megegyezésnek a Demokratikus Koalícióval az egyéni jelöltek indításáról, akkor az MSZP vezetése ezt a gesztust indokoltnak tartaná.

Szocialista politikusok úgy tudják, hogy a tegnapi nap folyamán Molnár Gyula erről beszélt magával Horváth Imrével is. Azt egyelőre nem tudni, hogy a képviselő kilép-e az MSZP parlamenti dfrakciójából is, vagy - mivel fél év múlva lesznek a választások - a szocialista képviselőcsoportban marad.

Az MSZP-ben "főszabály" a DK-val a 106 egyéni körzet képviselő-jelöltjeiröl folytatott tárgyalásokon, hogy akik 2014-ben nyertek, 2018-ban is megmérettethetik magukat. A szocialista Hiszékeny Dezső, Tóth Csaba, Burány Sándor, Kiss László és Hiller István újra elindulhat a hírek szerint.

Horváth Imre 2014 novemberében szerzett parlamenti mandátumot, amikor döntöttek az újpestiek arról, ki legyen a szocialista Kiss Péter utódja.

A szavazatok 98,79 százalékának összeszámlálása után kiderült: ő szerezte meg a helyi lakosság voksainak 50,62 százalékát, a kormánypárti Hollósi Antalra mindössze a választók 30,67 százaléka szavazott. Akkor ezt nagy győzelemként ünnepelték a szocialisták.

„Egyéni képviselőként én azt tűztem ki célul, hogy legyen képviselete Újpestnek, az újpesti polgároknak" - mondta akkor. Nemrégiben emlékeztetett is rá, hogy a parlamenti felszólalásaiban - például egészségügy, metró, Quaestor-ügy  – képviselte is a választóit.

Legutóbb január 31-én Demeter Márta lépett ki a szocialista pártból. Először független képviselőként politizált, majd szeptember 1-jén belépett az LMP parlamenti frakciójába, a pártba azonban nem.

Horváth Imre legalábbis korábbi nyilatkozatai erre utalnak, független jelöltként elindulhat Újpesten.

Frissítés 17:15:

Tóbiás József, az MSZP pártigazgatója megerősítette munkatársunknak, hogy Horváth Imre kilépett ma az MSZP-ből, viszont a parlamenti frakciónak tagja marad. Az írásos nyilatkozatában nem indokolta a kilépést. Tóbiás József hétfőn találkozik vele és tájékozódik Horváth Imre döntésének az indokairól. A pártigazgató nem tudott arról nyilatkozni, hogy a képviselő kilépésének az lenne-e az oka, hogy az MSZP a tavaszi választáson nem őt akarja indítani Újpesten a képviselőségért, hanem átadják a körzetet a DK-nak.

Frissítés 9:20:

Molnár Gyula, az MSZP elnöke a Népszavának azt nyilatkozta csütörtökön, hogy végig fenntartották a DK-val való tárgyalásokon azt az alapelvet, hogy egyéni körzetben győztesekről nem egyeztetnek és kizárólag Újpesten lehetséges az, hogy ezt az elvet feladják. A pártelnök közölte: Horváth kilépése mindenesetre nem ezzel függ össze, hanem azzal, hogy a képviselő nem kapott többséget a helyi szocialista szervezettől.

Ajánlom

További belföldi híreink