Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-21 20:52:00

Nemzetbiztonsági meghallgatás: Pintér a hátsó ajtón távozott

A szélsőséges, félkatonai szervezetek és a Soros-terv nemzetbiztonsági kockázatairól is kérdezték a belügyminisztert a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén. Pintér Sándor az ülésről a sajtót megkerülve egy hátsó ajtón távozott, így a bizottsági ülésről csak a képviselők többször egymásnak is ellentmondó beszámolói alapján kaptunk tájékoztatást.

Érdemi nemzetbiztonsági kockázatot nem jelentenek a társadalmi rendre a Magyarországon tevékenykedő szélsőséges paramilitáris szervezetek – ezt a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke jelentette ki a testület zárt ülése után.

„Olyan mennyiségű fegyvert, lőszert és egyéb, emberi élet kioltására alkalmas eszközt halmoztak föl, amelyek alapján azonban közrendvédelmi, rendészeti szempontból hatalmas kockázatot jelentenek százas nagyságrendű fegyverről és ezres nagyságrendű lőszerről beszélünk, ami ezeknél a szervezeteknél, elsősorban a Nemzeti Arcvonalnál megtalálható volt” – mondta a Nemzetbiztonsági Bizottság MSZP-s elnöke.

Molnár Zsolt arról is beszámolt, hogy vádemelés ugyan történt, de azt továbbra sem lehet tudni, hogy volt-e merényletkísérlet a kormány valamely tagja, vagy a miniszterelnök ellen. A belügyminiszter, a szolgálatok és a rendvédelmi szervek a zárt ülésen sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Betyársereg és a Magyar Gárda utódszervezetei tarthatnak-e kapcsolatot iszlám radikális szervezetekkel.

„Történt-e bármilyen bűncselekmény? Történik-e, zajlik-e bármilyen a törvényesség határát akárcsak súroló vagy azt átlépő folyamat? Ezen szervezetek esetében, egyikében sem lehet ilyet mondani. Szó sincs semmiféle alkotmányos rend erőszakos megdöntése vagy bármilyen hasonló” 

– véli Mirkóczki Ádám. A Jobbik politikusa szerint a hatóságoknak a Magyar Nemzeti Arcvonal és Györkös István tevékenységét kellett volna felderítenie az az elmúlt évtizedekben. A bizottság tagjai a belügyminiszter az úgynevezett Soros-terv nemzetbiztonsági vonatkozásairól is kérdezték.

Molnár szerint semmi olyan megerősítés nem történt, ami veszélyt, vagy nemzetbiztonsági kockázatot sorolt volna föl, akár a civil szervezetek, akár Soros György személyével kapcsolatosan.

Ugyanerről számolt be az LMP társelnöke is.

„Én alaposan és minden irányból megpróbáltam felderíteni, hogy létezik-e ilyen hálózat, hogyan működik. Próbáltam információkat szerezni, és a magam részéről teljes lelkiismerettel tudom azt mondani, hogy semmi olyan hírszerzési információ nem áll rendelkezésre, ami arról szólna, hogy itt valami vérmes hálózat működne” – mondta Szél Bernadett.

Németh Szilárd a bizottság alelnöke viszont hazugságról beszélt: „Ketten előttem hazudtak, az a helyzet, és szerintem megsértették a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésre vonatkozó szabályait” – így kommentálta a Fidesz és a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke, hogy az MSZP és az LMP képviselői is értékelték az úgynevezett Soros-tervhez kapcsolható nemzetbiztonsági kockázatokat. Németh Szilárd azt is elmondta, hogy az ország alkotmányos rendjét a kormány szigorúan felügyeli, és minden magyar állampolgárt megvédenek minden - akár balról, akár jobbról érkező - szélsőséges támadástól.

atv.hu

További belföldi híreink