Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-22 05:10:00

Egri horror: megnyílt a fal, óriási szikla zuhant az ágya helyére

Kettévált és leszakadt egy hatalmas sziklafal és az alatta levő házra dőlt Egerben. Több száz tonnányi tufa omlott az épületre, amelynek tulajdonosa, ahogy hallotta a morajlást, kirohant a házból. Azt mondta, hogy az ágya helyére egy óriási szikla zuhant. Azt is elmondta, hogy 25 éve vágatott pincét a hegyoldalba.

„Megnyílt a fal, jobbra, balra, és dőlt idefelé, én meg rohantam a halál elől” – kezdte beszámolóját az ATV Híradójának Erdősi Lajos.

A lakóház közvetlenül a sziklafal alatt áll, most már használhatatlan. Tulajdonosa azt mondja, hogy nagyon megijedt, amikor hallott valamilyen robajt, mert sejtette, hogy baj lesz. A pincében, ami már megközelíthetetlen repedéseket vett észre a falon. Akkor még bízott abban, hogy azok megállnak, de kiderült, hogy a hegy eddig tartotta magát és hatalmas sziklákat maga előtt görgetve leomlott. A férfi azt mondja, hogy a szerencsén múlt, hogy megúszta.

„Öt perc múlva akartam menni lefeküdni. Az ágy helyére egy több tonnás szikla zúdult be. Akkor nekem biztos, hogy végem, tehát tulajdonképpen szerencsém is van a szerencsétlenségben”

 – mesélte a férfi.

A károkat egyelőre még fel sem mérték, csak az a biztos, hogy több millió forint veszett kárba. Az épület belseje, berendezése is tönkrement. A legördülő több tonnás kövek semmit sem kíméltek.

Nagy Csaba a Megyei Katasztrófavédelem szóvivője azt mondta Híradónknak, az omlás követeztében a faház károsodott, lakhatatlanná vált. „Megyénk műveletirányítása az egri hivatásos tűzoltókat riasztotta, akik az épület alól egy égő kazánt és egy gázpalackot kihoztak” – mondta a szóvivő.

Az építmények mellett a tulajdonos gépkocsija is tönkrement. Azt is beborították a hatalmas sziklák. A férfi azt mondta, hogy próbálta szakemberekkel megnézetni a falat, amikor észrevette a repedéseket, de a statikusok szerint nem hozzájuk tartozott. A tulajdonos azt mondta, hogy fogalma sincs, mihez kezd ezután, mert a hatalmas sziklákat kézi erővel megmozdítani sem lehet.

atv.hu

További belföldi híreink