Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-20 15:59:00

Fiatalít az ATV

Egy 10 év alatti gyönyörű, bájos kislányt igazolt le időjárás-jelentőnek az ATV. Gaál Noémi időjós mellett ma este Holló Márta kislányától tudhatják meg a csatorna nézői, hogy milyen idő lesz holnap. A 9 éves Bazula Gréta azonban csak ideiglenesen, a mai napon ugrott be segíteni, így csatlakoztak az UNICEF Gyerekhang-programjához.

"Ennek az a lényege, hogy a gyerekek belekukkanthatnak a felnőttek világába. A gyermekeim voltak már a munkahelyemen, látták a háttérmunkát, de a kislányom most lehetett először képernyőn és most kóstolhatott bele igazán az itteni munkába. Bátyja a 12 éves Tamás pedig a színfalak mögül drukkolt testvérének" - mesélte Holló Márta az atv.hu-nak.

Az ATV műsorvezetője nagyon büszke Grétára, mert állítása szerint ő a visszahúzódóbb, a kevésbé kommunikatív a családban és örömmel látta, hogy milyen ügyesen helytállt. "Kicsit izgultam, de Noémi megnyugtatott, hogy ha kell, akkor újból fel tudjuk venni az időjárás-jelentést. Volt is rá szükség, de hamar beletanultam." Gréta most már kívülről fújja, hogy holnap reggel kicsit borongós lesz az idő és később eső is várható.

Az UNICEF Gyerekhang-program keretében ezen a napon - mintegy jelképként - kéken világítanak Budapest dunai panorámájának meghatározó elemei, a gyerekek pedig ma az ország számos fontos helyszínén hallathatják a hangjukat. Egy kis időre "elfoglalhatják" többek között az Országos Rendőrfőkapitány, az Oktatási Jogok Biztosa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkárai, nagykövetek és cégvezetők irodáit. Megszólalhatnak az Országgyűlés épületében és jó néhány színházban, bepillanthatnak a tűzoltók, a mentők és számos ismert nagyvállalat dolgozóinak munkájába. Mindezzel november 20-át az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye elfogadásának 28. évfordulóját ünnepeljük.

Ajánlom

További belföldi híreink