Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-21 06:04:00

Bemondták a színházban gyerekek, hogy a mobilokat otthon is kapcsolják ki

Az Egyenes Beszéd korábbi műsorvezetője, Mészáros Antónia volt Rónai Egon vendége.

Bemondták a színházban gyerekek, hogy a mobilokat otthon is kapcsolják ki

„Nagyon jól érzem magam"- válaszolta Rónai Egon kérdésére Mészáros Antónia, azzal kapcsolatban, milyen az új munkahelyén. Hozzátette: ugyanakkor csak most tanul bele a dolgokba, mert úgy vették fel ügyvezető igazgatónak az Unicef Magyarországhoz, hogy korábban sem szervezetvezetői, sem cégvezetői tapasztalata nem volt.

„Mi a jó a munkádban"- hangzott a következő kérdés, melyre Mészáros azt válaszolta: „annyi műsoridőtök nincsen". Beszámolt róla, hogy a Gyerekhang program, amit elindítottak, azt a célt szolgálja, hogy egy olyan gondolat induljon útjára, hogy az év 365 napján jobban figyeljenek az emberek a gyerekeikre. „Lehet erről jogi és más nyelven is beszélni, de mi most gyerekek szájába adtuk a hangot és kihangosítottuk őket"- fogalmazott Mészáros Antónia.

Elmesélte, hogy a Katona József Színházban vasárnap este gyerekek szóltak a hangosbemondón a nézőkhöz és arra kérték a felnőtteket, hogy ne csak a színházban kapcsolják ki a telefonjaikat, hanem otthon is és beszélgessenek velük.

„Mi a gyerekeket elvisszük olyan helyekre, ahová a felnőttek közül is csak a kiváltságosabbak léphetnek be"- magyarázta a november 20-ai akciójuk lényegét az Unicef ügyvezető igazgatója.

Példaként említette, hogy gyerekek vehették át az ORFK vezetőjének irodáját például, de elfoglaltak egy teljes bankfiókot pár órára és azt is kipróbálhatták némelyek, milyen repülőgép pilótának lenni.

„Bevisszük a gyerekeket különböző különleges helyszínekre, engedjük, hogy ott egy picit kipróbálják magukat és rávesszük a helyieket, hogy figyeljenek rájuk"- magyarázta Mészáros Antónia.

Arról is beszélt, hogy a szegényebb országokban szervezetük a gyerekek megélhetésére koncentrál, de a fejlett világban a gyerekjogokra és a gyerekek jólétének más aspektusaira koncentrálhatnak.

Kérdésre válaszolva elmondta, úgy gondolja, a magyar kormány partner velük és működik közöttük a párbeszéd, ezért is fognak elmenni az Emberi erőforrások minisztériumának egyik államtitkárához, akinél szintén eltöltenek gyerekek egy napot. Hozzátette: szervezetük úgy működik, hogy munkájunk nagy részét zárt ajtók mögött bonyolítja, mert el akarnak érni bizonyos dolgokat, de amikor nagyon nagy a baj, „akkor felemeljük a hangunkat".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink