Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-20 14:03:00

A diákokéhoz hasonló munkára küldene minden politikust az Együtt

Egy esetleges jövő tavaszi kormányváltást követően az Együtt bevezetné a kötelező közösségi munkát a politikusok számára.

A diákokéhoz hasonló munkára küldene minden politikust az Együtt
Képünk illusztráció (Fotó: Halász Nóra)

„Vannak olyan politikusok, akik nem is értik az emberek problémáit, nem találkoznak a valósággal. A mai vezetésben vannak, akik az iskolapadból lettek párttitkárok miniszterek, és nem értik, hogyan is élnek azok, akiknek más munkájuk van”- olvasható a párt mai közleményében. Az Együtt szerint ezen változtatni kell, ezért – hasonlóan ahhoz, ahogy néhány éve bevezették, hogy minden középiskolásnak az érettségi előtt végeznie kell iskolai közösségi szolgálatot – törvénybe iktatnák az évi 50 óra közösségi munkát.

„A politikusainknak szembesülniük kell a valósággal! Meg kell tapasztalniuk, hogy milyen az egészségügy, hogyan élnek az emberek a falu széli telepeken, hogyan él túl a világtól elzárt magányos nyugdíjas. Van olyan politikus, aki nem szakad el a valóságtól, csak mert a parlamentben ül. Vannak, akik rendszeresen szerveznek ételosztást, adománygyűjtést és tesznek a közösségükért. De ez nem elég”- vélekedik a párt. Közölték azt is, ha kötelező lenne a közösségi munka, akkor a képviselő megválaszthatná, hogy hol tölt el néhány órát, egy-egy napot vagy egy hetet társadalmi munkával.

„Ezzel fölhívhatná a figyelmet olyan problémákra, amelyről keveset beszélnek, és kiderülne, hogy egy-egy vezetőnk mit is tart igazi problémának. Beteg gyerekeket, háziállatokat, hátrányos helyzetű családok, vagy bármi, amivel a közösséget szolgálják”- írják.

atv.hu

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink