Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-19 14:17:00

Elfoglalták a Pest-Buda éttermet az aktivisták

Ülősztrájk a közvagyon visszaszerzéséért! – ezzel a felkiáltással tüntetnek Gulyás Mártonék vasárnap délben a Pest-Buda étteremben a Facebookon közzétett élő videó szerint.

Elfoglalták a Közös Ország Mozgalom és A Város Mindenkié aktivistái a budai várban lévő Pest-Buda éttermet vasárnap délután – írja az Index.

Az aktivisták így tiltakoznak az ellen, hogy Budavári Önkormányzat áron alul adta bérbe az étterem-hotel tulajdonosainak az épületet, akik így szerintük „a közvagyont magáncélú profitszerzésre használhatják".

"Ma Magyarországon pedig ez a rend: aki közel áll az Orbán-családhoz, annak nyílnak lehetőségek, sőt csak azoknak nyílnak lehetőség. Nekik szabadon lehet rabolniuk és megkárosítaniuk a közvagyont, nekik megadatik a gyarapodás" - írták még az akció előtt kiadott közleményükben az aktivisták.

Az Index tudósítása szerint, nagyjából 20 aktivista van az étteremben, köztük Gulyás Márton aktivista is. A pincérek megpróbálták elküldeni az aktivistákat, de azok nem mentek el, a sajtó munkatársai viszont az éttermen kívül várakoznak.

atv.hu

További belföldi híreink