Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-17 20:31:00

EP-döntés: Niedermüller szerint egy szó sem igaz a kormányzati kommunikációból

Egy szó abból nem igaz, amit a kormányzati kommunikáció akar elhitetni az Európai Parlament pénteki döntése nyomán, hogy Magyarországra mindenkit be kell engedni, aki Európába érkezik. Tényszerűen nem igaz, amit a kormányzat állít, mert a menekültügyi rendszer arról szól, hogy aki megérdemli, azt kell befogadni, aki háborús övezetből menekül, annak jár a menedék – fogalmazott az ATV Egyenes beszéd című műsorában Niedermüller Péter.

Csak azt kell befogadni, aki nemzetközi védelemre szorul, ebben semmi új nincs, ez a genfi egyezmény óta így van – állítja a DK uniós képviselője. Aki Afganisztánból érkezik, más elbírálás alá esik, mint aki Szíriából jön. Nem igaz, hogy a rokonokra is vonatkozik a családegyesítés, hamis állítás. A család pontosan definiált az unióban is, csak a férj, a feleség és a gyerekek tartoznak bele. Ez a kormány családbarátnak állítja be magát, de a háború elől menekülő családtagoknál nem tekinti olyan erősnek a családi köteléket- magyarázta a politikus.

Kovács Zoltán eddig sem arról volt híres, hogy a differenciált és árnyalt megfogalmazások mestere, de amiket a döntéssel kapcsolatban állít, azok nagyon messze vannak azok valóságtartalmától

- vélekedett Niedermüller, aki szerint fordítva érdemes megközelíteni azokat az utalásokat, amelyek szerint pénzelvonással büntetnék azon államokat, amelyek nem fogadnak be menekültek.

Azt mondja ugyanis az EU, hogy aki nem vesz részt a közös európai menekültügyi politikában, az nem számíthat ugyanolyan mértékben az uniós támogatásokra, mint azok az államok, amelyek fontosnak tartják a közös értékek képviseletét. Niedermüller arra is felhívta a figyelmet, hogy az iszlám kultúrát idegen kultúrának beállítani Európában az súlyosan hibás megközelítés, mert az iszlám jelen van az Unióban. Utazzanak csak Spanyolországba –javasolta a fideszeseknek a DK-s politikus, majd úgy zárta a beszélgetést: tessék megnézni, mi történt a függetlenség napján Lengyelországban. Azt az Európát senki nem akarja az Unióban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink