Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-17 05:10:00

Peren kívül: nyaralást és 3 tonna füvet ajánlott fel egy magyar párt

Feljelentette a szentendrei önkormányzat a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot személyiségi jogsértés címén, amiért a város címerében látható birkát kétfarkú kutyára cserélték.

A párt az eredeti bárányt praktikusan egy kétfarkú kutyára cserélte. Az önkormányzat szerint azonban a címer átdolgozása személyiségi jogokat sért, a kép pedig indokolatlanul sértő és lealacsonyító.

Az ATV Híradója megkereste az önkormányzatot, de időhiányra hivatkozva elhárították a nyilatkozatot. A városháza előtt azonban a stáb mégis összetalálkozott a polgármesterrel.  

Verseghi-Nagy Miklós Híradónk kérdésére elmondta: hogy pontosan milyen törvényt és jogszabályt sértettek meg, azt én nem tudom, de a címer, a városnak a címere az egy méltóságot hordozó objektum, illetve vizuális megjelenítés. Ezt nem lehet csak úgy megmásítani, eltorzítani, paródiát űzni belőle, tehát ezért tettünk feljelentést.

Kövesdi Miklós Gábor, az MKKP szentendrei szervezetének szóvivője szerint abban igaza van az önkormányzatnak, hogy talán hiba volt a kutyát betenni a címerbe, majd hozzátette:

 „én magam inkább a savköpő menyétet javasoltam, ezért jogos a felháborodásuk. Az az igazság, hogy én is fontolgatom, hogy beperlem magunkat, ezért örülök, hogy ők ezt megtették”.

Gábor György filozófus-vallástörténész szerint a szentendrei címerben látható bárány egyértelműen a szelídséget, szeretetet, és áldozatkészséget megjelenítő jézusi szimbólum. Azt mondja: a szimbólumok egyik lényeges ismertetőjele, hogy kontextusonként képesek változni.

„A farok, az ugye az öröm, a kutya örömének, hűségének a jelképe: hát itt ez máris multiplikálódott, sokszorozódott ez a farok, már két farokról van szó. És milyen jó, ebben a romlott, erkölcstelen, immorális, dekadens világban, hogy egyre több, egyre inkább szaporodik, sokasodik a szeretet farka – tette hozzá Gábor.

A Kétfarkú Kutya Párt elnöke híradónknak azt mondta: megkezdték az egyeztetéseket a báránnyal, ugyanis szeretnének vele peren kívül megállapodni: ehhez felajánlottak számára egy két hetes írországi nyaralást és három tonna füvet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink