Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-14 17:00:00

Ungár: A békaemberek miatt lemaradtunk a Soros-találkozóról

Ungár Péter cáfolta a Független Hírügynökség azon értesüléseit, miszerint Szél Bernadett, az LMP társelnöke felkereste Soros Györgyöt Brüsszelben, hogy pénzt kérjen a pártja számára. Ungár kiemelte: a brüsszeli magyaroknak tartottak fórumot.

Ungár: A békaemberek miatt lemaradtunk a Soros-találkozóról

Brüsszelből származó információra hivatkozva a Független Hírügynökség ma reggel írta meg, hogy Szél Bernadett, az LMP társelnöke, és Göncz Kinga, a Gyurcsány-kormány külügyminisztere Brüsszelben keresték fel Soros Györgyöt, hogy pénzt kérjenek az LMP és a Momentum számára. Göncz Kinga azóta cáfolta a hírt. Ugyan találkozott Soros Györggyel, de csupán munkájából kifolyólag, majd kiemelte: A Soros-féle alapítványok alapelve, hogy nem támogatnak pártokat.

Az LMP sajtóosztálya annyit tett hozzá: nem tudnak arról, hogy Szél Bernadett találkozott volna az amerikai milliárdossal. Az atv.hu most megkereste Ungár Péter, az LMP elnökségi tagját, aki szintén cáfolta azt, hogy párttársa Soros Györggyel találkozott volna. Elmondása szerint az összes találkozón részt vett, de

„sajnos a Soros Györggyel való találkozásunkról lemaradtunk, mert a békaemberek, a Lindbergh-bébi, illetve a Kennedy-gyilkosság elkövetői után a többi találkozónak csúsznia kellett.”

A politikus nem tudja eldönteni, hogy a FüHü miért ír úgy hírt, hogy csak utána keresik meg őket, mint ahogyan azt sem, hogy milyen politikai érdeket szolgálnak. Kiemeli: „Ez a hír negatív kontextusba csak akkor tud kerülni, ha valaki egyetért azzal a kampánnyal, amit a Fidesz folytat Soros György ellen”. Végül azt is elárulta, hogy milyen céllal tartózkodtak kint az Unió fővárosában: eszerint a brüsszeli magyaroknak tartottak fórumot. Fontosnak tartják, hogy azokkal a magyarokkal is kapcsolatban maradjanak, akiknek egy fokkal nehezebb a választáson való részvétel, mit határon túli sorstársaiknak.

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

 

További belföldi híreink