Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-14 11:47:00

Tállai: A matyó kultúra a világhírű, nem a benzinár csökkentés

Tállai András szerint inkább a világhírű matyó kultúrával kellene foglalkozni, nem a mezőkövesdi benzinár csökkentéssel - ezt az államtitkár azt követően mondta az atv.hu-nak adott villáminterjúban. Tállai András azzal indokolta a telefont, hogy a benzin ára 400 forint fölött volt akkor Mezőkövesden, amikor az országos átlag 360 és 370 forint között volt, és ezért már sokan reklamáltak a Mol-nál.

Tállai: A matyó kultúra a világhírű, nem a benzinár csökkentés

Államtitkár úr, mi a véleménye arról, hogy világhírnévre tett szert? A Bloomberg hírügynökség is foglalkozott azzal, hogy elintézte a mezőkövesdieknek egy telefonnal, hogy olcsóbb legyen a benzin.

Ez nyilvánvalóan egy ellenzéki újságírónak az ország lejáratására való törekvése. Azt üzenem neki, ha Mezőkövesdről ír, inkább írjon a matyó kultúráról, mert az valóban világhírű.
 
De akkor ön szerint ez a telefon a Mol-hoz, nem biztosít jogosulatlan versenyelőnyt a mezőkövesdiek számára, akik ennek következtében olcsóbb benzinhez jutnak, mint a többiek?

Tisztázzuk az alapfelállást: Mezőkövesden az üzemanyag ára, a benzin ára 400 forint fölött volt akkor, amikor az országos átlag 360 és 370  forint között volt. Indokolatlan volt egy város és térségben ilyen árat biztosítani a forgalmazó részéről. Ezért nyilvánvalóan az emberek fölháborodtak, egyrészt jelezték közvetlenül a Mol-nak, másrészt nagyon sokan jelezték nekem a benzinkúton, a fodrásznál a fogadóórámon, és én úgy gondoltam, hogy meg kell annyit tennem, hogy a munkatársammal, tehát én a Mol-lal, senkivel nem beszéltem, a munkatársammal fölhívattam a Mol illetékesét, aki azt mondta, hogy köszöni a jelzést.

A térségből az emberek már jelezték ezt és már vizsgálják a kérdést. A vizsgálat eredménye az lett, hogy visszaállították lényegében a régi árat. De a mostani ár is magasabb, mint az országos átlagár. Tehát egyszerűen annyi történt, hogy a Mol a jelzések hatására elfogadta ezt a reklamációt, közötte az enyémet is, ami több emberét jelzett a munkatársnőmön keresztül, és így megszületett az a döntés, hogy visszaállítják lényegében a régi árat, ami hangsúlyozom, hogy most is magasabb, mint az országos átlagár.
 
Tehát azt mondja, hogy akkor nem ön intézte el a Mol-reklamációk hatására, eleve visszaállította volna?
 
Én, mint a térség országgyűlési képviselője, az emberek érdekét képviselve, én is jeleztem a Mol felé, hogy gond van az üzemanyagárakkal, mert semmi nem indokolja, hogy az ország legmagasabb üzemanyagárát fizessék éppen Mezőkövesd és térségében.

 

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink