Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-14 12:54:00

Németh Szilárd: Soha nem fogjuk támogatni az isztambuli egyezményt

Németh Szilárd hétfőn azt mondta az Egyenes Beszédben: a Fidesz nem fogja ratifikálni az isztambuli egyezményt, sőt, alá sem írták azt. Az LMP szerint ez elfogadhatatlan, és az ellentmondásos nyilatkozatok miatt magától a kormányfőtől, Orbán Viktortól vár választ.

A Fidesz frissen újraválasztott elnöke volt az ATV Egyenes Beszéd vendége tegnap, és a nagy botrányt kiváltó zaklatási ügyekhez annyit tett hozzá: Magyarországon a törvény erejénél fogva rendezhetőek a hasonló ügyek. Szerinte a Btk. „erősen fogalmaz” és felülírja az egyéb, ez irányú dokumentumokat is. Rónai Egon kérdésére – miszerint az isztambuli egyezményre utal-e – azt mondta: annak „semmilyen ereje nincs arra, hogy az ilyen zaklatókat kordában tartsa.”

Az alelnök szerint az isztambuli paktum „egy olyan egyezmény, amelybe ebből a PC-világból belecsempésztek olyan passzusokat, amely gyakorlatilag a hagyományos családmodellt támadja, ha úgy tetszik, a gender filozófiát próbálják átültetni, mi ezt soha nem fogjuk támogatni.” Rónai Egon kérdésére leszögezte: nem is írták alá az egyezményt.

Kijelentette: amíg fideszes többségű parlament működik Magyarországon, addig esélytelen, hogy az egyezmény átmenjen a Házon, soha nem fognak olyan egyezményt támogatni, ami a hagyományos családmodellt támadja.

Az LMP kedden közleményben válaszolt Németh Szilárd szavaira, és azonnali magyarázatot vár Orbán Viktortól. A párt elképesztőnek tartja a politikus azon kijelentését, hogy a kormány nem írta alá az egyezményt, és azt, hogy amíg fideszes többség lesz, nem is fogják azt ratifikálni. A zöldpárt emlékeztetett: korábban írásbeli kérdéssel fordult Völner Pál igazságügyi államtitkárhoz. Válaszában az államtitkár azt írta: a ratifikáció előkészítése folyamatban van. Mivel a nyilatkozatok ellentmondásosak a párt szerint, a helyzetet a kormányfőnek kell tisztáznia.

atv.hu

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

Ajánlom

További belföldi híreink